Gikk rett i strupen på travtipper

Vegard Wolden reagerer på omtale av starthester. Foto: hesteguiden.com

Vegard Wolden hadde lite til overs for travtipper og Eksperten-tilbyder Rolf Lerums beskrivelse av et av lørdagens løp i Harstad lørdag kveld, og gikk i rette med ham. Lerum fnyser av kritikken.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2018 kl 12:27

«Dette løpet er topp tre av de dårligste løpene som er blitt kjørt i Norge 2018» uttalte Lerum om lavgrunnlagsløpet på Harstad lørdag.

Det fikk Wolden til å se rødt.

- Vi trenger alle i travsporten og da er det sørgelig at en slik person som Rolf Lerum, som kaller seg ekspert, sier at et av løpa i Harstad er et av de dårligste løpene som har vært. Han må ta seg sammen. Vi som elsker travsporten vet bedre, mener Wolden.

Han gir seg ikke der.

- For meg er det latterlig at eksperter som han, og flere andre sier sånt. Det for meg til å tvile på deres kunnskap. Et løp stengt på 30.000 kroner er rekruttering. Alle topphester har startet i det grunnlaget, påpeker han.

Var dårlig
Nettavisens Rolf Lerum forsvarer uttalelsene og mener det må være lov å skrive at løp er dårlige.

- Bare for å ha ting på det klare. Ordlyden hvor jeg omtaler et tips vil ikke være nedsettende mot en av de aktive. Da skriver jeg heller for eksempel «at hesten er kuskeplusset». At jeg omtaler et løp som «Dette løpet er topp tre av de dårligste løpene som er blitt kjørt i Norge 2018» så står jeg naturligvis inne for det. Løpet i Harstad var elendig, sier han.

- Men skal ikke vi journalister ha så frodig språk at man kan få frem budskapet uten å rakke ned på andre?

- Jeg føler ikke at jeg har fornærmet noen som helst. Hestene i V65-2 i Harstad lørdag var stort sett elendige, og det må jeg være ærlig på. Jeg er mindre opptatt av å snakke som en politiker. Det viktigste for meg vil alltid være å hjelpe spillerne, svarer Lerum.

Sjikanering
Wolden mener uttalelsene til Lerum er på grensen til sjikanering.

- Jeg synes det. Jeg har 25 unghester i trening. Tenk deg om en av de hesteierne får en slik melding, etter å ha vunnet et grunnlagnull løp, sier han.

Han mener hele situasjonen er synd, og håper Rikstoto tar dette opp med sine spilltilbydere. Lerum på sin side påpeker at han arbeider etter innholdet i pressens "Vær varsom"-plakat.

- Det viktigste i et tips er å formidle det slik at spilleren skal bli trigget til å spille på det aktuelle tipset. Vi har naturligvis en vær varsom plakat å forholde oss til, svarer han.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Knut (87) feiret 75-års jubileum på Bjerke

Knut (87) feiret 75-års jubileum på Bjerke

Helt siden han var 12 år har Knut Christoffersen (87) vanket på Bjerke, der han så Big Noon som 12-åring.

Vi går et stort steg videre

trav365.no:

Vi går et stort steg videre

Fra søndag 18. november vil trav365.no innføre plussartikler og abonnement. Det skal gi deg et bedre produkt.

Endelig satt storløpstriumfen

Endelig satt storløpstriumfen

Vainqueur R.P. har tilhørt årgangstoppen, men manglet prikken over i'en. Den kom da han vant Axel Jensens Minneløp og 300.000 lørdag.

- En kommende elitehest

- En kommende elitehest

Goldstile så ut som en kommende elitehest der han dundret forbi konkurrentene og deretter knuste dem fra dødens.

50 meter for kort for Lionel

50 meter for kort for Lionel

Lionel ble som ventet sittende sist fra sitt vriene spor i Big Noon-pokalen. Da ble det for langt frem.

- Denne skal ikke til Frankrike

- Denne skal ikke til Frankrike

En svært skuffet Per Oleg Midtfjeld sier Ferrari B.R. ikke har noe å gjøre i Frankrike. Etter løpet viste en sjekk på Bjerke Dyrehospital slim i halsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...