Vurderer banenes fremtid uten å spørre dem

Det jobbes i disse dager med en ny fordelingsmodell for de norske travbanene.

I stillhet har en gruppe jobbet med prosjektet ""Ny fordelingsmodell banene" uten at alle travbanene skal være spurt om hva de tenker.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 20.08.2018 kl 17:31

Trav365.no vet at det ved enkelte baner har skapt reaksjoner at de ikke er hørt i eller har hørt om, arbeidet som nå pågår. I gruppen sitter sentrale DNT-personer og ledere fra Bjerke, Momarken og Leangen.

SISTE: VIL KALLE INN TIL MØTE

Det til tross er ikke alle baner hørt om hva de tenker seg, mener og tror og sin fremtid. Gruppen har arbeidet på egenhånd. Sørlandets travpark ble først kjent med at gruppen var klar til å legge frem sine tanker rundt ny inntektsfordelingsmodell for banene på sitt siste styremøte. Det fikk det til å koke på møtet.

Daglig leder Kjetil Olsen bekrefter historien.

- Vi hadde nettopp vedtatt investeringer og diskutert fremtiden, da DNTs representant på møtet fortalte at gruppen var i full sving og at deres innstilling snart ville komme. Jeg føler vi er holdt på utsiden og at det er helt feil kommunikasjonslinjer her, sier en tydelig irritert Olsen.

Klart
Torsdag denne uken legger arbeidsutvalget frem sine tanker for landsrådet i DNT. Fortsatt uten at banene har fått uttale seg. Deretter skal saken opp i DNTs styre, før landsrådet skal være med å avgjøre det hele.

- Vi visste jo at det skulle startes et slikt arbeid. Men informasjonen uteblir. Vi må ha forutsigbarhet i det vi driver med. DNT mener det holder å informere travforbundene om alt som skjer, mens banene holdes utenfor, sukker Olsen.

DNT overtok ansvaret for banene 1. januar i år. Fortsatt har ikke banene hørt noe fra sentralorganisasjonen.

Endres
I dag er det en inntektsfordelingsmodell til banene som er bygget opp etter aktivitet, hesteantall og løpsdager. Denne har virket i fem-seks år, og er innarbeidet. Modellen endres med jevne mellomrom.

- Den tar utgangspunkt i banens kostnader for å drive. Det blant annet antall oppstallede hester på banen, kilometer treningsløyper, antall kvadratmeter bygningsmasse, banens lengde, anslag på hvor mange hester som trener på banen fra omegnen, forteller en daglig leder til trav365.no.

Enkelte har hevdet dette har medført feilfordeling til banene og derfor ble gruppen satt ned. Deres mandat er å komme med et nytt forslag.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Okse drepte avlshopper - får fem mill i erstatning

Okse drepte avlshopper - får fem mill i erstatning

En storfebonde er dømt til å betale travlegenden Jean-Étienne Dubois over 500.000 euro i erstatning etter at en okse rømte og drepte to av Dubois sine avlshopper.

Legger om driften etter tung tid

Legger om driften etter tung tid

En åpenhjertlig Sigbjørn Kolnes sier han gikk rett i bakken da han mistet en av sine storhesteiere. Nå legger han om driften og lover å komme fryktelig tilbake.

Åpnet salmonellastengt klinikk

Åpnet salmonellastengt klinikk

Etter å ha vært båndlagt siden 5. juni ble i dag Hesteklinikken ved Veterinærhøyskolen erklært fri for salmonella og åpnet igjen.

Har snudd Forus på hodet

Har snudd Forus på hodet

Bjørn Bagstevold er Forus travbanes nye daglige leder. Han overtok et konkursbo og vepsebol, men er uøm for stikk og har snudd minus til pluss.

Selger

Bildet:

Selger "Onkel-Glenn"

Med dette kosebildet markedsfører Drammen sin nye travskole.

Uregjerlig og krevende seiersmaskin

Uregjerlig og krevende seiersmaskin

Som åring var Katie Mae unormalt krevende, og hadde sterke meninger om det meste. Nå er den en seiersmaskin.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...