Vil ha b-trenerkursene flyttet ut

Vidar Wilson tar til orde for å flytte b-trenerkursene ut av Norsk Hestesenter og til distriktene. Foto: Norsk Hestesenter

Sørlandsamatøren Vidar Wilson mener interessen for b-trenerkursene vil bli større om de flyttes ut av Norsk hestesenter og til banene der folk er.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Hans argument er at kurser på kveldstid og i helger vil gjøre det mulig for flere å delta, mot at de må ta en uke fri fra skole og jobb og hjemlige sysler for å delta som nå.

- Jeg mener jeg kom med en god ide på sportens vegne, men det tenkes tydeligvis ikke i de baner. Mange har ikke anledning til å dra bort en uke. Det tror jeg spesielt gjelder en del dyktige hesteungdommer, som ikke kan være borte på grunn av videregående skole eller studier. Det vil selvsagt også gjelde for en del av oss andre, som blant annet har jobb å ta hensyn til, sier han.

Lokale kurs
Han rettet en forespørsel til hestesenteret og ba dem vurdere å arrangere kurset på lokale travbaner, for eksempel over to eller tre helger.

- Det tror jeg vil kunne rekruttere mange amatører. Dette er personer som denne sporten vil være avhengig av fremover. Flere trenere og flere hester til start er nøkkelbegreper her, og da tror jeg det er viktig å sette inn et støt overfor mulige treneramatører, sier han.

Men til ingen nytte. Hestesenteret mener de har forsøkt, men at interessen har vært lunken.

- Det er som regel 10-12 på kurs, og vi bruker flere av våre egne instruktører til å undervise, så det er mer økonomi for oss å ha det her hvor vi har staller, travbane og alt vi trenger, argumenterer Starum i en mail til Wilson.

- Jeg synes dette er trist. Ønsker de ikke denne sporten reddet. I så fall må det være en god ide å utvikle trenerkapsasitet lokalt, gjentar Wilson.

Ville ha helger
Trav365.no har spurt DNTs sportssjef Tron Gravdal om saken. Han sier det ikke er noe i veien for å flytte kursene ut i distriktene.

- Fra DNTs side stiller ikke vi oss negative til at kurset kan arrangeres andre steder i landet enn på Starum, under forutsetning av at nivået på det faglige innholdet opprettholdes og at endret lokalitet ikke forringer kurstilbudet for søkere fra andre steder i landet. For Hestesenteret sin del vil det måtte gjøres en totalvurdering basert på ressurstilgjengelighet og tilstrekkelig antall kvalifiserte deltakere opp mot pris på kurset, sier han.

Han sier også at DNT henstilte om at kurset ved Hestesenteret ble lagt til helger, noe de hevder det ikke har vært behov for.

- Det ligger i DNT sin bestilling til Hestesenteret ved oppstart at dette kurstilbudet at det skulle legges til rette for å avvikle kurset over to-tre helger for å gjøre det mulig for folk i gjennomføre kurset uten å måtte ta seg fri fra jobb/skole. Dette har ikke blir gjennomført da Hestesenteret opplyser til oss at det ikke har vært tilstrekkelig etterspørsel etter en slik løsning, sier Gravdal.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Publiserte dop-video

Publiserte dop-video

I en egen video viser den italienske dyrlegen hvordan man kan dope sin hest ved bruk av gassen ozon.

14-åringen la på til to strake

14-åringen la på til to strake

I karrierens høst står Kjekk Pila i full blomst. Nå la 14-åringen på til sin andre strake.

Snuser på Frankrike

Snuser på Frankrike

Landets for dagen beste monterytter, Christina A. Hande, snuser på mulighetene i Frankrike.

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...