Vil ta det store steget

Hun har allerede fått prøve seg i sulkien bak Lisa Christine og Daniel Hauglands Blackjack Bonanza. Foto: Privat

15 år gamle Celine Rød fra Siljan i Telemark gjør nå det valget som travet håper de unge ponnikuskene gjør, hun vil ta lisens på stor hest.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Det begynner med ponnitrav for gode kusker som Magnus Teien-Gundersen, Dag-Sveinung Dalen, Ole Johan Østre, Adrian Solberg Akselsen med flere begynte hele karusellen med ponnitrav. Slik er det også for Celine som ser for seg å begynne med stor hest så fort hun får mulighet.

- Ponnitravet har lært meg å volte og defilere, men også å ta hensyn til andre, svarer ungjenta da hun blir spurt om hva hun kan ta med seg videre til stor hest.

Selv om hun ved nyttår faller for aldersgrensen på de minste ponniene kommer hun fortsatt til å ta til seg lærdom ved å fortsette med sin litt større ponni, Skarvikens Maskot, frem til det kun blir stor hest.

Storfamilien
Alle som har sett et ponniløp har mest sannsynlig sett et av Rød-barna i aksjon, de er nemlig mange.

Brødrene Bjørn-Vidar og Morten Rød med sine fruer Cecilie Steensen og Therese Bertelsen har vært aktive ponniforeldre i mange år og dedikert mye av sin tid til barnas interesse. Familien er ofte å se på travbanene når det er ponniløp og lillesøster, storesøster, kusine, fetter eller storebror kjører løp.

I løpet av de syv årene Celine har kjørt ponni kan hun vise til 24 seiere og 52 trippelplasseringer på 155 starter, det er sterk kost! Flest av seierne har hun tatt med gullgutten Charlie C.C., som hun har vunnet 14 av løpene med.

På spørsmål om hvilken av seierne som henger høyest kommer svaret kjapt:

-Årjängs Mini Sprinterlopp, uten tvil! En seier jeg ikke hadde forventet, så å vinne foran så stort publikum var utrolig gøy, forteller Celine entusiastisk.

To i NM
Deres siste løp sammen, og Celines til nå siste ponniløp, var i NM for A-ponnier på Sørlandets Travpark 21. juli i år hvor ekvipasjen tok andre plass bak Celines kusine Ingrid Elise Rød og ponnien Luffsan.

Etter kanonprestasjonen i NM reiste Charlie C.C. videre til sine nye eiere i Bergen for å fortsette sin karriere og for Celine var et flott kapittel avsluttet.

- Charlie har betydd alt! Han har lært meg det meste, for han er ingen enkel ponni. Det har vært utrolig gøy å få ha han så lenge og å være med på å utvikle han. Det var utrolig trist når han måtte reise etter NM, men vi hadde nådd de fleste målene våre - nå var det på tide at noen andre også får like mye glede av han, svarer Celine når hun får spørsmål om sin øyensten.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Publiserte dop-video

Publiserte dop-video

I en egen video viser den italienske dyrlegen hvordan man kan dope sin hest ved bruk av gassen ozon.

14-åringen la på til to strake

14-åringen la på til to strake

I karrierens høst står Kjekk Pila i full blomst. Nå la 14-åringen på til sin andre strake.

Snuser på Frankrike

Snuser på Frankrike

Landets for dagen beste monterytter, Christina A. Hande, snuser på mulighetene i Frankrike.

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...