Drammen satser på travskole

Drammen travbane satser nå på ponnitravskole. Foto: Drammen travbane

Selv om Drammen travbane går mot nedleggelse, hindrer det ikke banen i å tenke rekruttering og fremtid. Nå åpner travskolen.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

I løpet av oktober starter Drammen opp med travtrener Glenn K. Stenberg som leder. Stenberg har vært travtrener siden 1995, og har de tre siste årene vært hovedinstruktør på trenerskolen på Starum.

I en pressemelding forteller Drammen at de har innredet en egen stall med syv bokser tilpasset ponnier.

- Vi starter opp med 4-5 ponnier. Til å begynne med er det hovedfokus på knøttekurs, for barn fra 3 til 7 år, og grunnkurs på tre forskjellige nivåer. Målet er at flest mulig skal ta lisens. Underveis bil det også bli muligheter for andre typer kurs for ungdom og voksne. Da skal vi etter hvert også skaffe en stor hest til dette. Arrangementer som barnebursdager er også aktuelt, og det kan bli leirer i skoleferier, sier Glenn K. Stenberg.

Teoridelen vil foregå i nyinnkjøpte brakker, som også vil bli brukt som oppholdsrom. Ellers er det anlagt en inngjerdet bane på 25 x 60 meter.

Flyttes
Når virksomheten på Drammen Travbane opphører vil travskolen videreføres på et nytt treningsanlegg i Buskerud.

- Rekrutteringen i Buskerud er tatt på alvor, og det er uhyre viktig. Jeg ser fra tiden på Starum at hestesporten i Norge er i vekst, men ikke travsporten. Mange opplever at terskelen for å komme inn i travsportsfamilien er høy, og større enn mange av oss tror. Jeg tror vi må bli mye flinkere til å ønske folk velkommen, og bli mye flinkere til å informere. I hesteringen på alle baner bør det stå et informasjonsskilt. Vi bør også benytte seniormedlemmer, som da vil føle at de blir aktivisert. Det blir en vinn/vinn situasjon, mener Stenberg.

Må på tv
Han er heller ikke i tvil om at ponniløpene må på tv.

- Travet bør slå i bordet og forlange at ponniløpene blir sendt på Rikstoto Direkte live og i sin helhet. Alle snakker om rekruttering, da er det på tide å ta det på alvor. Ponnitrav er virkelig rekruttering! Av de som gikk på trenerskolen 2016/2017 var alle tidligere ponnikusker, påpeker han.

Førstkommende lørdag er det lunsjtrav i Drammen. I den forbindelse arrangeres det en åpen familiedag på banen. Her kan de som vil hilse på ponnier, og være med å kjøre og ri. Klokken 12 er det ponniløp med påfølgende sosialt samvær med pølser og brus.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Målet er å holde premiene i 2019

Budsjett:

Målet er å holde premiene i 2019

Mandag kveld gjennomførte Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap budsjettmøte. Her er noen av detaljene.

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Mannen i gult er tilbake

Mannen i gult er tilbake

En av landets mest populære travpersonligheter, Magnus Helland (73) tar på seg drakta igjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...