- Momssaken vil koste travet to millioner

Generalsekretær Svein Morten Buer i DNT. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Rettssaken mot staten i den såkalte Tengsareid-saken, belaster DNTs regnskaper kraftig. Så langt uten at organisasjonen går i minus. Men taper man blir sluttregningen på rundt to millioner.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Dette bekrefter generalsekretær Svein Morten Buer overfor trav365.no.

- Per nå klarer Det Norske travselskap å styre mot målet om 1,1 millioner i overskudd på driften. Men det er ikke lett å gi noe eksakt tall nå, ettersom vi er en frivillig organisasjon får vi momskompensasjon. Den kommer først på slutten av året. Da kan vi si hva resultatet ender på. Nå blir tallet litt omtrentlig, og jeg kan si at vi er nesten etter budsjett. Men taper sporten saken mot staten, er situasjonen en helt annen, sier han.

Men samtidig innrømmer Buer at det kun er på grunn av kraftige kutt i DNT. Rettssaken mot staten i den såkalte Tengsareid-saken, om moms på oppsitt og premier i travløp, koster millioner.

- Ved et tap antar jeg sluttregnigen blir på rundt to millioner kroner. Men det er ikke det verste, hva DNT må ut med. Der verste er følgende for landets trenere og hesteeiere. Derfor er det viktig at vi tar denne kampen, sier han.

- Med slike enorme utgifter, hvordan holder dere budsjettet såpass som dere gjør?

- Vi kutter der vi kan. Blant annet er en stilling på servicetorget lagt på is. Der sparte vi 626.000 kroner. I tillegg er det kuttet på flere andre områder, forteller Buer.

Fortsatt er det usikkert om Høyesterett slipper inn Tengsareid-saken til behandling. Gjør den det er det håp om at den knusende dommen fra lagmannsretten blir opphevet.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Publiserte dop-video

Publiserte dop-video

I en egen video viser den italienske dyrlegen hvordan man kan dope sin hest ved bruk av gassen ozon.

14-åringen la på til to strake

14-åringen la på til to strake

I karrierens høst står Kjekk Pila i full blomst. Nå la 14-åringen på til sin andre strake.

Snuser på Frankrike

Snuser på Frankrike

Landets for dagen beste monterytter, Christina A. Hande, snuser på mulighetene i Frankrike.

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...