Oppdretterjubel etter millionpremie

Missy i bakgrunnen, med årets føll etter Readly Express i front. Foto: Privat

Da Chianti ble nummer to i svensk Derby og fikk to millioner for jobben, sto jubelen i taket hos en oppdretter i Rogaland, som eier søsteren.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

John Aareskjold Tjøtta i Team Aareskjold kan sitte på ei gullhøne i form av Chianti's søster Missy. Søskenflokken nærmer seg nå seks millioner innkjørt.

Missy fikk i år et hoppeføll etter Readly Express og er nå drektig med Lucky Chucky. Morstammen er den samme som Viking Kronos sin. Hoppen er oppdretter av familien Goop og momor av Lufti Kolgjini.

- Randi og Torkel Alendal kjøpte Missy av Goop-familien, som en veldig lovende unghest. Men den fikk ett virus og startet ett løp med det i kroppen, noe som nok ødela psyken litt. Hun har også siden hun var 2-3 år slitt veldig med tennene. Etter noen føll for Alendal fikk Brit Elin Oftedal overta henne, men de var uheldige og mistet det føllet etter fødsel og hun ble heller ikke drektig det året. Jeg overtok henne senvinters 2016. Oftedal hadde klart å holdt tennene i sjakk, men de var ikke enda i orden. Våren 2017 tok jeg henne til spesialist Berven, som har egen tannklinikk på Bryne. Først da har det vært stor progresjon med tennene og det kan nå se ut som om vi kan klare å ordne de helt. Berven mener dette er noe som henger igjen helt siden tannfellingen som ung. Så det kan se ut som om vi kan få ha glede av Missy i mange år fremover enda, stråler John Aareskjold Tjøtta.

Tidligere eier Alendal brukte sin egen hingst John Paul Legacy tre ganger på hoppen, og fikk frem flinke John`s Boy. Den nærmer seg 300.000 kr innkjørt.

- Det mest lovende føllet så langt har nok vært Dreamboy, som viste kjempestort talent som 2-åring, men som døde under en operasjon, forteller oppdretteren.

- Føllet etter Readly Express er vel svært så verdifullt?

- Ja, men det er ikke til salgs. Derimot skal jeg leie ut løpsbiten i hoppen om rett leietaker dukker opp, forteller John Aareskjold Tjøtta til trav365.no.

Siste nytt i Avl Vis flere

Dette er grafen som skremmer

Avl:

Dette er grafen som skremmer

Avlsplanen for kaldblods skal revideres. I dag ble innholdet sluppet under høstkonferansen på Sørlandet.

27 hopper på snaue to timer

27 hopper på snaue to timer

Da nyheten om at Ingbest skal til Sverige sprakk, sto ikke telefonen stille hos Frasse Fransson.

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Per Otto Aagre har spesialisert seg på innkjøring og grunntrening av unghester. Nå får han en spennende krabat på stallen.

Ingbest flytter til Sverige

Ingbest flytter til Sverige

Nok en avlshingst er på flyttefot, nå Ingbest, som blir svenske.

Vil ha livstidskvote på kaldblodshingstene

Vil ha livstidskvote på kaldblodshingstene

Seniorrådgiver Siri Furre og spesialrådgiver Tore Kvam ved Norsk hestesenter anbefaler travsporten å innføre et maksantall på hvor mange hopper en kaldblodshingst kan bedekke.

Moens hoppe var vakrest

Moens hoppe var vakrest

Kaldblodshoppen Trons Torila var Dyskuns vakreste hest og danket ut alle de andre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...