trav365.no

Østersund:

Hop og Faxa tok Derby

Ble millionær etter seieren

April Faksa og Vidar Hop vant det svenske hoppederbyet. Foto: Tom Jönehag

Ingen kunne røre April Faxa og Vidar Hop som ledet det svenske hoppederbyet fra start til mål og fikk 450.000 kroner med hjem.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2021 kl 21:19

April Faxa pilte til tet. Föynland Anna forsøkte seg, men gikk ned i lederryggen. Etter 500 meter, som ble åpnet på 1.25,9 gikk Malifika ut fra tredje innvendig og utvendig for lederen.

I andre par utvendig lå Klack Sigrid. Opp til 1.000 meter angrep Hopp Karolinme, men ble hengende i tredjespor. PÅ siste langsiden la Malifika trykk på lederen, som svarte opp. De to fikk et par lengder til de andre, men i siste sving ble de innhentet.

Ut på oppløpet kom tre hester i bredden. Men April Faxa var for god og vant helenkelt. Dermed kunne eierne Monica Sønstegård og Glenn Bergstrøm kvittere ut 450.000 kroner. Samtidig ble deres Smedheim Solan-datter millionær.

- Hun er startrask og vant med mye spart i kvalifiseringen. Dermed var målet å teten. Det gikk for til å begynne med, men det må vi forvente i en finale. Hun ble litt hissig til slutt, men de var trøtte de andre også, så jeg kunne finkjøre til slitt. Det var ikke mye igjen, men det holdt, sa Vidar Hop etter løpet.

- Det er vanskelig å sammenligne hester. Men hun har en enorm speed som kan bli viktig å ha når hun skal konkurrere som eldre, la han til.

Noen avlsplaner er ikke lagt for Derby-vinneren.

- Dette er helt fantastisk. Vi har hatt Derby som et mål. Vi kjente tidlig at dette kunne bli bra, og nå har vi lykkes. Nå blir det de norske klasseløpene. Vi kommer nok til å forsøke å konkurrere litt med henne etter det, sa medeier og trener Monica Sønstegård.

Vinnertiden ble 1.26,0 over 2140 meter.

Resultatliste:
1 APRIL FAXA Hop Vidar 26,0a 450 000
2 HOPP KAROLINE Tengsareid Åsbjörn 26,1a 225 000
3 MALIFIKA Tjomsland Öystein 26,1a 112 500
4 KLACK SIGRID Djuse Mats E 26,1a 54 000
5 FÖYNLAND ANNA Solberg Tom Erik 26,2a 36 000
6 BRÅTNES MYRRA Blekkan Jomar 27,5a 500

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...