Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er en ivrig V75-spiller.

Sp-Trygve jager 110 millioner i V75

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum spiller på hest så ofte han kan. Lørdag jager han gigantpotten på 110 millioner.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Denne lørdagens utbyttet ble magre 72 kroner, men pengene er ikke det viktigste for topp-politikeren. Han er ute etter spenningen og moroa.

- Travspill er artig og underholdende. Det er ikke Lotto. Man kan jo ikke spille på ei kule, sier han og ler godt.

For det er hesten og spenningen i løpene som tiltrekker ham.

- Jeg må ha sjanse til å se løpene for å spille. Så har jeg tid, leverer jeg en bong og følger løpene. Det er moro. Lørdag var det topp stemning til fjerde løp. Så røyk jeg, sier han og ler om mulig enda mer.

Viktig

Den tidligere landbruksministeren kjenner travet godt og sier han følger med og har et hjerte for sporten.

- Jeg lærte travet å kjenne da jeg var landbruksminister. Da vi jobbet med totalisatorloven. I den anledning var jeg på travkjøring og lærte å spille. Det var første gangen. Siden har jeg spilt innimellom. Alle som driver med hest burde spille på hest om de har anledning til det. For pengene går tilbake til formålet. Det er det som er så fantastisk med Norsk Rikstoto og Norsk Tipping, for den saks skyld, sier han.

Tonen er mer alvorlig nå.

- Jeg oppfordrer folk til å spille på Rikstoto, nettopp fordi pengene kommer næringen tilgode. Det gjør det ikke om man spiller på et bookingselskap, påpeker han.

Gruppebong

Foran helgens V75 har Slagsvold Vedum fått med seg at det er enorme penger på spill. Det åpner for en gruppebong for Senterpartiets stortingsgruppe.

- Så det blir ikke en bong med Jonas, Erna og deg?

Nå ler Sp-lederen virkelig godt.

- Hahahaha nei, det ser jeg ikke for meg. Det blir nok en bong i stortingsgruppa om det blir noe. Der er det forresten flere som spiller, ler han.

Sju rette

- Har det blitt noen gevinster?

- Jeg er jo bare en liten hobbyspiller, så det gevinstene er ikke blitt så store. Men jeg har hatt sju rette en gang, og da fikk jeg igjen rundt 2.000 kroner. Da var jeg fornøyd, sier han, igjen etterfulgt av ny latter.

Men oppi spillentusiasmen legger ikke Trygve Slagsvold Vedum skjul på at han kjenner til travsportens utfordringer og da spesielt totalisatoravgiften.

- Jeg mener den bør fjernes. Utfordringene for travsporten er nå mye større, med spillpress fra utlandet, enn da den ble innført. Skal man sikre fortsatte overføringer til hestesporten fra hestespillet, bør man fjerne den avgiften, sier han.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Vil bygge et mini Åby

Vil bygge et mini Åby

Får Bjørn Bagstevold det som han ønsker, kan Forus travbane se frem til nytt tribuneanlegg og nye staller. Drømmen er et mini-Åby.

Ungheststjernen skinner igjen

Ungheststjernen skinner igjen

Vakre Kuven Storm tok trav-Norge med storm sammen med sin eier John Borgen (73) i fjor og forfjor. Men så var det brått slutt.

Tidenes dyreste er klar

Tidenes dyreste er klar

Te Amo Corazon kostet 950.000 kroner på klasseløpsauksjonen i fjor. Nå kommer den i mønstringsløp.

Kapasitetshest tilbake i Norge

Kapasitetshest tilbake i Norge

Den står med 42 prosent i trippelprosent og hatt sin beste sesong så langt i karrieren i år. Nå er Royaldoodle tilbake i Norge.

Ingen sjanse for avgiftskutt

Ingen sjanse for avgiftskutt

Kristelig Folkeparti var nøkkelen for kutt i totalisatoravgiften. Onsdag kveld slår de spikeren i kista for hestesportens kutt-drøm.

- Bedre enn Elitkampen

- Bedre enn Elitkampen

På en dag hvor kun fem varmblods elitehester dukker opp til start på Solvalla, holder kveldens kaldblodsløp nesten bedre klasse enn under Elitloppshelgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...