Tjomsland har mistet Tekno Odin

Tekno Odin har stått hele sitt liv hos Øystein Tjomsland. Nå flyttes hesten. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Elfinn Edvartsen forteller til trav365.no at Tekno Odin settes i trening til Jan Olov Persson. Man sikter også mot start for kaldblodseneren.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 17.07.2018 kl 23:36

Samtidig som han røper at hesten flyttes for godt, forteller han at man sikter på start i Sven O Perssons minneløp under Derbydagen i Østersund onsdag 25.juli.

- Tekno Odin sin siste veterinærundersøkelse var så pass positiv at Jan Olov Persson skal gi ham et skikkelig hurtigarbeid i morgen, tirsdag. Ser Tekno Odin like fin ut neste dag, onsdagen, så melder vi på Tekno Odin til Sven O Perssons minneløp under Derbydagen i Østersund onsdag 25.juli, sier Edvartsen.

Så slipper han bomben:

- Tekno Odin vil ellers bli overført til Jan Olov Perssson sin treningsliste fremover, sier han.

Persson har bistått hestens trener Øystein Tjomsland med alternativ svømmetrening på grunn av skader i sommer. Nå blir han hestens nye trener. I hvert fall inntil videre.

Prøvd alt
Dette ble bestemt mandag.

- Persson og Tjomsland hadde snakket om trenerspørsmålet i helgen og kommet frem til at det vel var det greieste. Det har for øvrig lagt i kortene en stund. Med hestens skade har vi forsøkt alt hos Tjomsland, men nå var det ikke mer å forsøke der. Svømmetreningen hos Persson har fungert og skulle jeg få noen sesonger til med hesten, var tiden inne for å forsøke noe helt nytt. Derfor avsluttes samarbeidet med Tjomsland i denne omgang, sier Edvartsen.

Dermed ble det bestemt at Persson, som altså har hatt hesten en stund, overtar hele ansvaret for hesten.

- Vi har avtalt ut året nå, så får jeg se hva som skjer etter det, sier eieren.

Hesten bestemmer
Edvartsen er klar på at det er hesten selv som bestemmer.

- Nå forsøker vi Persson sitt opplegg. Men det er Tekno Odin selv som til slutt bestemmer om det blir noe mer løp, sier han.

- Hva med Tjomsland?

- Jeg har ikke snakket med Øystein om dette i dag. Men dette har som sagt lagt i kortene en stund, ettersom vi har diskutert situasjonen rundt skaden og muligheten for å lege den i hans regi. Ettersom han selv hadde tatt dette opp med Persson, var det godt nok for meg til å ta valget. Det er ingen dramatikk i dette. Men mulighetene var brukt opp hos Øystein, sier Edvartsen.

Han sier man fortsatt satser på løp og avl.

- Tekno Odin har fått flere hopper i år enn i fjor, så det ser bra ut. Jeg håper han kan konkurrere et par sesonger til. Men uansett er først og fremst målet nå å få Lannem Silje drektig, ler han.

For Edvardsen er det en fjær i hatten at Lannem Siljes eier valgte hans hingst.

- Vi håper hun nå kommer til Sverige så vi kan legge inn fersk sæd. Jeg vil gjerne at den hoppen får et avkom etter Tekno Odin, sier han.

Trav365.no har forsøkt å få tak i Tjomsland for en kommentar uten å lykkes. Han har imidlertid uttalt seg til Trav og Galopp Nytt. Der avviser han at det er noe drama bak flyttingen.

- Nei, nei, dette er noe vi er enige om Persson, eieren og jeg. Tekno Odin har vært min karrieres store hest. Jeg har han å takke for mye. Men i det siste har vi slitt med seneskjedebetennelse på ham og det er potensielt karrierestoppende for hestene. Jan-Olov Persson har hatt god effekt med å svømmetrene Tekno Odin. Da er det naturlig at han gjør et forsøk på å få Tekno Odin tilbake i løpsbanen, særlig ettersom hesten skal stå i avlstjeneste hos Persson også neste år. Tekno Odin er ti år og kommer ikke tilbake til min stall. Det er ikke urimelig slik situasjonen er. Jeg og Jan-Olov Persson er i tett dialog om hestens framtid og sammen med eier Elfinn Edvartsen vil vi ikke gjøre noe for å rive ned hans gode rykte. Fungerer det ikke med det som nå blir gjort, så settes det strek. Jeg ønsker i alle fall ikke at Tekno Odin skal fortsette å trave rundt som en skygge av seg selv. Det har han ikke fortjent, sier Øystein Tjomslan til tgn.no.

Siste nytt i Avl Vis flere

Tidenes dyreste er klar

Tidenes dyreste er klar

Te Amo Corazon kostet 950.000 kroner på klasseløpsauksjonen i fjor. Nå kommer den i mønstringsløp.

Ga bort en av Norges beste avlshingster

Ga bort en av Norges beste avlshingster

Eierne Harald Wennesland og Øystein Tjomsland ville hedre sin superhingst Lome Kongen med en god alderdom.

Wik Stjernen for salg

Wik Stjernen for salg

Avlshingsten Wik Stjernen (11), med storløp som Derby, Alm Rau Jos æresløp, 3-årsstjernen og Klosterskogens oppdrettningsløp på samvittigheten, er lagt ut for salg.

Ser på oppdretterpremiene

Ser på oppdretterpremiene

Styret i Det Norske Travselskap har bedt administrasjonen utarbeide et forslag til en ny oppdretterpremie-modell.

Tar startavgiften til avlsfond

Tar startavgiften til avlsfond

Startavgiften var øremerket banene til vedlikehold og fasiliteter. Nå inndrar DNT pengene til et eget avlsfond.

Kastet inn brannfakkel

Kastet inn brannfakkel

Tor Martin Moe (80) krever lik oppdretterstatus for kaldblodshestene som varmblodshestene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...