27 hopper på snaue to timer

Hoppene står allerede i kø for Ingbest i Sverige. Foto: hesteguiden.com

Da nyheten om at Ingbest skal til Sverige sprakk, sto ikke telefonen stille hos Frasse Fransson.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2018 kl 19:03

Trav365.no kunne torsdag slippe nyheten om at hingsten er på vei til Sverige for avl og konkurranser. Da Frasse Fransson bekreftet nyhetene, begynte telefonen hans å gløde.

- Jeg har aldri vært med på lignende. Første timen kom det 20 påmeldinger. På en time og 45 minutter fikk vi 27. Det er tydelig interesse for ham her i Sverige, sier Fransson.

Klokken 18 er han igjen på tråden.

- Det er ufattelig. Nå har jeg 42 påmeldte, ler han.

For stall Hamre har Ingbest vært strålende reklame for inntak av kaldblodshestene på Ulleberg siste årene. Etter store triumfer har Frode Hamre og teamet fått virkelig vist at de også kan trene frem kaldblods vinnere på lik linje med varmblodsene. I fjor ble begynte avlskarrieren for Ingbest, og dette er hovedgrunnen til at han nå flyttes.

Fullbooket
Ingbest gikk ut i avl i 2017 og ble fullbooket med 80 hopper direkte. I år ble tallet 74 hopper.

- Det er viktig å holde trykket oppe nå i startfasen, sålangt har det gått bra de to første sesongene. Med mange hopper og høy drektighetsprosent ser dette lovende ut. Nå gjelder det og se om det blir noen klassiske vinnere om noen år, det hadde vært en drøm, melder Ragnar Løvseth til trav365.no.

Unghesttalentet
Ingbest har levert godt fra han startet karrieren på våren som 3-åring, i sin andre start vant han og seinere samme år tok han hjem Finn-Tack Norsk travkriterium i regi Jan-Kristian Øverdal.

- Seinere samme år vant han Biri oppdretningsløp og rundet millionen innkjørt. På våren som 4-åring fikk han en kraftig halsinfeksjon som satte han tilbake. Da Jan Kristian Øverdal anbefalte oss å bytte miljø valgte vi å reise til Hamre. Tidlig i 2016 ankom Ingbest Frode Hamre's stall, hvor utredningen om å finne årsaken til problemene. Psyken var nede etter to dårlige løp hvor halsen ikke spilte på lag. Etter flere økter på Ulleberg's rettstrekke sammen med en rekke av varmblodshestene, startet en gradvis oppbygging av hestens psyke. Hesten hang på rygger, før han gjerne fikk gå imellom de andre på den nest siste eller siste intervallen. Dette er jeg helt sikker på at er en av faktorene til at Ingbest fikk tøffheten tilbake og har stadig utviklet seg, sier Ragnar Løvseth.

Store triumfer
Etter debuten for stall Hamre våren 2016 gikk det en vei. Han leverte gode innsatser løp etter løp, vant VG Norsk Travderby som var årets mål.

Nils Østby's Minneløp vant han på en fin måte, samt at han samme år ble den første 4-års kaldblodsen til å trave under 1.20,0 (1.19,8). Denne rekorden står fortsatt.

Av Helena Meland

Siste nytt i Avl Vis flere

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Fra stor opptur til tøff nedtur

Fra stor opptur til tøff nedtur

- Trons Torila på skadelisten

For en måned siden var Trons Torila den vakreste hesten på Dyrsku'n, og fikk mye oppmerksomhet. Nå blir det en stund til den åtte år gamle hoppa er ute i løpsbanen på ny.

Vår ferskeste millionær

Vår ferskeste millionær

Femåringen nådde milepælen etter en svett innsats i Det Norske Travselskaps femårsløp lørdag.

Ute med gaffelbåndsskade

Ute med gaffelbåndsskade

Styrkefenomenet Søndre Jerkeld fikk lørdag sitt kåringsbrev. Han er for tiden under rekonvalesens for en gaffelbåndskade.

Nybliven kåringshingst til Hamre

Nybliven kåringshingst til Hamre

Allerede før den hadde fått kåringsbrevet, var etterspørselen stor fra hoppeeierne på Brenne Banker. Nå reiser den til Stall Frode Hamre.

De nye avlshingstene

De nye avlshingstene

Åtte nye kaldblodshingster ble kåret på Biri lørdag, i tillegg til at Myr faksen fikk fornyet kåring.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...