- Utladet etter storeslem

Det har vært noen voldsomme kvalifiseringer til klasseløpshelgen for Øystein Tjomsland. Foto: hesteguiden.com

Det ble ingen feiring for unghestkongen Øystein Tjomsland etter de imponerende unghestkvalifiseringene. Han var mest opptatt av å nullstile seg.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

10 av sine 12 unghester kvalifiserte Sørlandstreneren til årets klasseløp. Det er voldsomme tall. Men noen feiring ble det ikke.

- Nei. Nå blir det noen timers søvn, så er det på den igjen, sa Tjomsland til trav365.no på veiu hjem fra Bjerke tirsdag kveld.

- Ikke en liten skarp en i gostolen en gang?

- Hahahaha nei. Man blir helt utladet etter slike dager. Det er mye i lufta og mye står på spill. Man skal gjennom et nåløye og ønsker sterkt å lykkes. Når det da går bra, blir man helt tom. Så her er det søvn som er viktigst, ler han.

Fokus
Tjomsland nyter godt av årelang erfaring og systematisk trening. Etter at han la om treningen i fjor, har han tidenes sesong i år.

- Jeg har fokus på meg selv, mine hester og mine ansatte. Det er knallhard konkurranse og man må stå på. Idretten er brutal. Resultatlisten er beviset på om man lykkes. Det gjelder å ikke miste fokus og holde trykket opp. Man kan ikke slappe av, påpeker han.

Bror Vidar Tjomsland er oppasser på Rappstjernen, kanskje den mest imponerende kvalifiseringsvinneren blant de kalde treåringene. Foto: Privat

Tøff bransje
Tjomsland legger ikke skjul på at bransjen er tøff.

- Nei det er den. Det står alltid noen klare til å ta over. Og resultatlistene lyver ikke. Man må vinne for å bli lagt merke til, sier han.

- Hvordan ser det ut med årets unghester?

- Vi har 8-10 toåringer som er godt i rute og jeg er fornøyd, svarer han.

- Er det ditt normale antall?

- Nei, det er vel noe mindre enn det pleier, men det endrer seg hele tiden, sier han.

Tjomslands vurderinger
Vi ba Tjomsland vurdere noen av sine hester.

Voje Maren: Hun slo sammen og galopperte. Det er slik hun er, men det var jo ergelig at det skjedde i kvalifiseringen. Men slik er det dessverre.

Brenne Blesa: Det ble greit til slutt selv om jeg måtte bruke henne underveis. Feilfritt så er hun normalt i toppen i finalen.

Rappstjernen: Kom i mål med krefter spart og spenst i steget i følge kusken. Imponerte tidsmessig med den raskeste tiden.

Våler Nikolai: Galopperte fra start og da fryktet jeg det skulle bli vanskelig ettersom det var voldsomt trykk i løpet. Fokuset var å disponere kreftene og komme til finale. Og det gikk.

Nordsjø Odin: Var veldig bra. Han er nok best i rygg, men jeg måtte kjøre frem da den hardeste utfordreren galopperte.

- Hvem kjører hvem i finalen?

- Det er ikke avgjort. Nå får vi se litt hvordan de forskjellige har tatt løpene, så bestemmer vi oss senere, sier Tjomsland.

Tror på seier
- Eld Rask imponerte. Kan man slås?

- Ja. Møller Tor nærmet seg mye i dagens kvalifisering. Dessuten synes jeg ikke han travet som best de siste 100 meterne. Det er fullt mulig å slå den, konstaterer sørlandstreneren.

- Med en av dine?

- Det er målet, smiler han.

Siste nytt i Avl Vis flere

Tidenes dyreste er klar

Tidenes dyreste er klar

Te Amo Corazon kostet 950.000 kroner på klasseløpsauksjonen i fjor. Nå kommer den i mønstringsløp.

Ga bort en av Norges beste avlshingster

Ga bort en av Norges beste avlshingster

Eierne Harald Wennesland og Øystein Tjomsland ville hedre sin superhingst Lome Kongen med en god alderdom.

Wik Stjernen for salg

Wik Stjernen for salg

Avlshingsten Wik Stjernen (11), med storløp som Derby, Alm Rau Jos æresløp, 3-årsstjernen og Klosterskogens oppdrettningsløp på samvittigheten, er lagt ut for salg.

Ser på oppdretterpremiene

Ser på oppdretterpremiene

Styret i Det Norske Travselskap har bedt administrasjonen utarbeide et forslag til en ny oppdretterpremie-modell.

Tar startavgiften til avlsfond

Tar startavgiften til avlsfond

Startavgiften var øremerket banene til vedlikehold og fasiliteter. Nå inndrar DNT pengene til et eget avlsfond.

Kastet inn brannfakkel

Kastet inn brannfakkel

Tor Martin Moe (80) krever lik oppdretterstatus for kaldblodshestene som varmblodshestene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...