Klart for en festaften

Giveitgasandgo forsvarer Norges ære på Jägersro i kveld. Foto: Erik Stenhaug, Equus Media

I kveld kjører Jägersro-banen ved Malmø sitt storløp, Hugo Åbergs Memorial. En rekke norske hester er på plass for å kjempe om store kroner. Men hvem var Åberg?

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 31.07.2018 kl 09:46

Hvem er så denne mannen som har fått et av Sveriges største løp oppkalt etter seg. Vi har sakset fra historien til Hugo Åberg.

Han ble født på en av Malmøs brannstasjoner 11. mai 1905, der faren arbeidet. Han skulle siden slå seg opp på eiendom ut utbygginger. Åbergs ble med i Skånska Travsällskapet i 1948, og inn i styret i 1952. Der var han formann fra 1960 frem til sin død i en tragisk bilulykke i 1969.

Mens han var formann der, var Åberg også formann i Svenska Travsportens Centralförbund. Der la han ned et enormt arbeide, spesielt for svenske små og mellomstore baner, for at de skulle få livsviktige andeler av spillemidlene Hans personlige vennskap med datidens statsminister Per-Albin Hansson og finansminister Gunnar Sträng var heller ikke noe minus for sporten han satte så høyt. I 1957 fikk han tittelen "Årets Hedersman" i svensk travsport.

Åberg skal ha vært en av dem som raskt fattet interesse for spilleformen V5, som først ble innført i svensk galoppsport. Han adopterte spoilleformen til sin bane og Jägersro ble dermed første svenske travbane med V5-spill. Ikke uten klager fra galoppen.

Hugo Åberg omtales som en mann som aldri var redd for å si sin mening, og stå for den. Han betegnes som en visjonær og foregangsmann. En som hadde evnen til raske omstillinger, men også tenke langsiktig. For svensk travsport en viktig skikkelse som har sitt fortjente æresløp.

Løpet kjøres klokken 21.06 i kveld og har en førstepremie på en million svenske kroner. Norsk deltaker er Stall Hamres supertraver Giveitgasandgo.

HER ER KVELDENS PROGRAM

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Per Otto Aagre har spesialisert seg på innkjøring og grunntrening av unghester. Nå får han en spennende krabat på stallen.

Ingbest flytter til Sverige

Ingbest flytter til Sverige

Nok en avlshingst er på flyttefot, nå Ingbest, som blir svenske.

Alvorlig skade for Beat'em All

Alvorlig skade for Beat'em All

Seiersmaskinen Beat'em All er ute med en alvorlig seneskade. Karrieren kan være over.

Drammen satser på travskole

Drammen satser på travskole

Selv om Drammen travbane går mot nedleggelse, hindrer det ikke banen i å tenke rekruttering og fremtid. Nå åpner travskolen.

Sikret seg faglig påfyll

Sikret seg faglig påfyll

Snaut 50 personer dukket opp og fikk med seg et lærerikt foredrag om trening, skoning og tips rundt forkrisen på Sørlandet onsdag kveld.

Avlshoppe selges

Annonse:

Avlshoppe selges

Avlshoppen Karma Ås selges.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...