- De spiser mer, må trenes mer og tjener mindre penger

Svante Båth er ute å tester Axel Sigfrid på Bergsåker. Toåringen avslutte i 1.38-fart for suksesstreneren. Foto: Stall Svante Båth

Svenskenes fremste unghesttrener på varmblodshester, Svante Båth, har to kaldblods toåringer i trening. De begynner nå virkelig å røre på seg.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2018 kl 07:48

Båth har 196 hester i trening. Han har de siste årene dominert svenske unghestløp, for vamrblods. Nå kan han sette farge på de kalde løpene også. For hans Gorm og Axel Sigfrid, ser lysende ut.

Nylig var han inne på banen i Bergsåker og testet de to. Axel Sigfrid jogget enkelt 1.46 over 1640 meter med 1.38 siste 500 meter. Gorm travet 1.47 på distansen med 1.41 siste 500 meter. Etter hurtigtesten var Båth svært fornøyd med sine to kaldblods.

- Begge er klare for mønstringsløp med det første, men lengre har vi ikke planlagt. Begge hestene har trent som de har skullet hele veien, uten anmerkninger. Testen på Bergsåker forleden var den første skikkelige banejobben. Det løste de perfekt, sier Båth til trav365.no.

Han forteller at han kun har disse to kaldblodshestene i trening, blant 194 andre.

- Jeg sa, for morr, da jeg ble spurt om å ta de to i trening, at jeg tok imot hvilken som helst rase, bare de kan kvalle på 1.20, gliser han.

- Hva skiller kalblodshestene fra varmblodshestene i ditt opplegg?

- De spiser mer, de krever mer trening i form av flere turer i lavere tempo og de springer inn mindre penger. Det er vel forskjellen, smiler han.

Uansett, vi kommer nok til å høre mer fra de to sønnene til Horgen Tore og Dotterud Teddy.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Okse drepte avlshopper - får fem mill i erstatning

Okse drepte avlshopper - får fem mill i erstatning

En storfebonde er dømt til å betale travlegenden Jean-Étienne Dubois over 500.000 euro i erstatning etter at en okse rømte og drepte to av Dubois sine avlshopper.

Legger om driften etter tung tid

Legger om driften etter tung tid

En åpenhjertlig Sigbjørn Kolnes sier han gikk rett i bakken da han mistet en av sine storhesteiere. Nå legger han om driften og lover å komme fryktelig tilbake.

Åpnet salmonellastengt klinikk

Åpnet salmonellastengt klinikk

Etter å ha vært båndlagt siden 5. juni ble i dag Hesteklinikken ved Veterinærhøyskolen erklært fri for salmonella og åpnet igjen.

Har snudd Forus på hodet

Har snudd Forus på hodet

Bjørn Bagstevold er Forus travbanes nye daglige leder. Han overtok et konkursbo og vepsebol, men er uøm for stikk og har snudd minus til pluss.

Selger

Bildet:

Selger "Onkel-Glenn"

Med dette kosebildet markedsfører Drammen sin nye travskole.

Uregjerlig og krevende seiersmaskin

Uregjerlig og krevende seiersmaskin

Som åring var Katie Mae unormalt krevende, og hadde sterke meninger om det meste. Nå er den en seiersmaskin.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...