Støvsuger Norge for gode avlshopper

To av Mathias Pettersson hopper med sine føll. Foto: Privat

Svenske Mathias Pettersson har som mål å bygge opp Sveriges beste gruppe av kaldblods avlshopper. Han støvsuger Norge etter materiellet.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2018 kl 16:30

De siste månedene og ukene har han sikret seg flere gode hopper. Sist Wikvinni, drektig med Odd Herakles. I tillegg har han kjøpt en håndfull toppstammede unghopper. Her kan du lese om hans planer og mål.

- Jeg har som mål å få Sveriges beste hoppebesetning og målet er å ha tre til fem topphopper. Der føler jeg at jeg er i ferd med å komme nå, sier han til trav365.no.

Pettersson sier han har forsøkt både varmblods og kaldblods, men at det er sistnevnte det satses på nå. Selv om han fortsatt har fire varmblods avlshopper.

- Jeg har prøvd begge deler. Men med kaldblods kan jeg for en relativt billig penge holde meg i toppen. Nå har jeg fire hopper av hver, sier han.

Mathias Pettersson satser knallhardt på kaldblods. Foto: PrivatStammen viktigst
Han ser på flere ting når han plukker sine hopper.

- For meg er stammen det viktigste. Om hoppen er ustartet henger jeg meg ikke opp i. Det er stammen jeg ser på. Selvsagt vil jeg gjerne ha et med god stamme og egne meritter. Derimot ville jeg aldri ha avlet på en hoppe som hadde gjort det bra i løpsbannen, men som ikke hadde god stamme, mener han.

Mye hest
Den hardtsatsende svensken har mye hest, men satser likevel på.

- I tillegg til avlshoppene har jeg fem føll, andeler i noen konkurransehester og leid ut en hest, forteller han.

- Men det er avls som gjelder nå? Din satsning må da bety mye for svensk avl?

- Det håper jeg på sikt. De kaldblodshoppene jeg har kjøpt nå vil man ikke kunne få tak i her hjemme i Sverige. Jeg har kjøpt dem alle i Norge. Jeg håper selvsagt at de skal føre svensk kaldblodssport fremover. Så håper jeg selvsagt at vi en dag vinner noen klassiske løp, smiler han.

Moe Odin-blod
Som de fleste andre avlere kikker Pettersson mye på stammer og han har en forkjærlighet for Moe Odin-blodet.

- Det viktigste er selvsagt at blodet passer til hoppen. Men de siste årene er jo Moe Odin-blodet blitt veldig dominerende, sier han.

- Hvilken er din beste avlshoppe?

- Jeg har vanskelig for å velge en. Jeg synes alle er veldig fine jeg. De fire er Järvsö Kristina, drektig med Bork Odin, Järvsö Emelinda drektig med Tekno Odin, Möller Jerka drektig med Teko Odin og nykjøpte Wikvinni drektig med Odd Herakles, forteller han.

To av Mathias Pettersson hopper med sine føll. Foto: Privat

Siste nytt i Avl Vis flere

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Fra stor opptur til tøff nedtur

Fra stor opptur til tøff nedtur

- Trons Torila på skadelisten

For en måned siden var Trons Torila den vakreste hesten på Dyrsku'n, og fikk mye oppmerksomhet. Nå blir det en stund til den åtte år gamle hoppa er ute i løpsbanen på ny.

Vår ferskeste millionær

Vår ferskeste millionær

Femåringen nådde milepælen etter en svett innsats i Det Norske Travselskaps femårsløp lørdag.

Ute med gaffelbåndsskade

Ute med gaffelbåndsskade

Styrkefenomenet Søndre Jerkeld fikk lørdag sitt kåringsbrev. Han er for tiden under rekonvalesens for en gaffelbåndskade.

Nybliven kåringshingst til Hamre

Nybliven kåringshingst til Hamre

Allerede før den hadde fått kåringsbrevet, var etterspørselen stor fra hoppeeierne på Brenne Banker. Nå reiser den til Stall Frode Hamre.

De nye avlshingstene

De nye avlshingstene

Åtte nye kaldblodshingster ble kåret på Biri lørdag, i tillegg til at Myr faksen fikk fornyet kåring.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...