Vurderer avlivning søndag

En medisinert og behandlet Lightning Play natt til søndag. Foto: Privat

Under nedjogging etter løpet i Harstad lørdag ble Lightning Play skremt og slo bakut. Den traff sin eier, brakk hennes arm, og løp løpsk. Skadene er så store at hesten kan bli avlivet søndag.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2018 kl 09:15

Eierdatter Ingrid Kristoffersen sier til trav365.no at hesten har omfattende skader og at den skal undersøkes på ny søndag. Moren ble natt til søndag operert på sykehuset i Tromsø.

LES OGSÅ: Uhell i Bergen og Harstad

- Ulykken skjedde i løypene utenfor banen da min mor skulle jogge ned hesten etter løpet. De kjørte på en pinne, som hadde hektet seg i hestens bakben. Hesten blei da vettskremt av pinnen som hang fast i bakbena, og sparka bak for å få unna pinnen. Det var da den traff armen på min mor. Deretter mistet hun ene tommen, som gjorde at hesten ble dratt i sirkel og hun tippet av, forteller Kristoffersen sent lørdag kveld.

Varmblodsen Lightning Play ble stygt skadd i ulykken. Foto: Privat

Sprengte stein
Mens moren ble liggende med alvorlige bruddskader, løp hesten avsted. Den forvillet seg inn på et industriområde inntil banen, og skadet seg der stygt i et felt med sprengte stein.

- Hesten ble såpass skadet at vi ikke vet om hun overlever før videre undersøkelse av skader på bakbeina. Min mor er sendt til Tromsø for operasjon av beinsplinter og brudd i armen, forteller datteren.

Etter at baneveterinæren hadde sydd sammen hesten lørdag kveld, fikk hun den med seg. Hun har siden våket over den gjennom natten.

- Hesten står hjemme på boks. Den er sydd på bakbeina av vetrinæren på travbanen. Hun har et stort åpent sår i kronranden og hovsprekk i eine bakfoten, samt mindre kuttskader og skrap på den andre. Det vi må avvente å se er om det er så dypt at det har gått inn i kodeleddet. Da er det ikke mer å gjøre. Hesten blir undersøkt videre tidlig søndag morgen, forteller hun.

Hesten står nå på smertelindring.

Det har gått verst utover hestens høyre bakben. Foto: Privat

Åpent brudd
Om morens skader visste Kristoffersen lite natt til søndag.

- Jeg vet ikke så mye om bruddet. Men det var i hvert fall et åpent sår. Begge beina i underarmen var brukket. Det er visst også noen løse bensplinter inni der, forteller hun.

Området der hesten løp ut skal ikke være sikret.

- Nei det er ingen gjerde rundt. Dette er rett ved siden av hesteringen og treningsløypene på banen. Her er bare masse store steiner og sand, sier hun.

Familien krysser nå fingrene for hesten, som de fikk i sommer.

- Ja, vi håper på det beste, sier Ingrid Kristoffersen

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Per Otto Aagre har spesialisert seg på innkjøring og grunntrening av unghester. Nå får han en spennende krabat på stallen.

Ingbest flytter til Sverige

Ingbest flytter til Sverige

Nok en avlshingst er på flyttefot, nå Ingbest, som blir svenske.

Alvorlig skade for Beat'em All

Alvorlig skade for Beat'em All

Seiersmaskinen Beat'em All er ute med en alvorlig seneskade. Karrieren kan være over.

Drammen satser på travskole

Drammen satser på travskole

Selv om Drammen travbane går mot nedleggelse, hindrer det ikke banen i å tenke rekruttering og fremtid. Nå åpner travskolen.

Sikret seg faglig påfyll

Sikret seg faglig påfyll

Snaut 50 personer dukket opp og fikk med seg et lærerikt foredrag om trening, skoning og tips rundt forkrisen på Sørlandet onsdag kveld.

Avlshoppe selges

Annonse:

Avlshoppe selges

Avlshoppen Karma Ås selges.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...