Vil ha ti hester i sprintløp

Foto: Illustrasjonsfoto

Daglig leder og sportssjef Robert Jakobsen på Leangen vil ha ti hester bak vogna i sprintløp.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2018 kl 08:41

I en serie de neste dagene vil trav365.no sette fokus på hva enkelte baner gjør for å få opp antallet starthester i sine løp, samt belyse muligheter og ideer for bedre spilleløp og fulle felter. Nå er turen kommet til Leangen, der Jakobsen kaster ut en brannfakkel.

HER kan du lese hva Sørlandet gjør

- Man kan prøve å se på andre parametere enn ren fyllingsgrad i løpene. Om det er 15 hester i løpet, og bare 1 kan vinne - er det et godt spilleløp? Det er flere år siden Leangen lanserte et forslag om at «fullt felt» på autostart, i hvert fall sprint, skulle være 10 hester. Det er jo snart ingen som tenker tanken på å kjøre et stort sprintløp med 12 deltakere - hvorfor skal det være annerledes for hverdagshestene? Jeg ser ingen automatisk sammenheng mellom antall hester i løpene og et godt spilleprodukt. I min verden må kvaliteten hestene imellom være mer avgjørende, sier Leangens daglige leder og sportssjef.

- Frykter du for antallet hester i løpene denne vinteren?

- Frykter ikke, men forventer at vi også denne vinteren får utfordringer. Slik er det jo hver vinter, så dette er ikke noe nytt fenomen. Leangen har en stor hestepopulasjon tilknyttet oss, og startlysten er god. Det ser vi på at vi til stadighet deler løp og kjører vel flere løp enn alle andre baner, sier han.

- Hvorfor?

- Vi har en amatørbasert travsport, der mange gjerne tar en liten «juleferie» med vaksine av hestene osv. I tillegg dekker vi et stort område, og det er unektelig enklere å komme seg frem på Midtnorske veier på sommerstid i forhold til den mørkeste og kaldeste vinteren. Vi har ofte også opplevd at vi i tiden før jul har hatt mye barfrost, slik at mange ikke får trent og forberedt hestene slik de skal. Og selv om vi prøver å utvide åpningstidene for trening på Leangen i slike perioder er det et gode som ikke alle kan benytte seg av, på grunn av avstander og kostnader i forbindelse med å transportere hestene, sier han

- Har dere gjort noe aktivt for å bøte på forventet utvikling i form av premiering, og slikt?

- All erfaring tilsier at premiering i løpene har en meget begrenset effekt. Det mest aktuelle for oss er å benytte oss i noe større grad av breddepremiering/premie til alle, det kan ha en viss effekt. De fleste aktive er for øvrig fullt klar over at konkurransen om premiene/pengene er mye mindre på vinterstid.

- Hvor avgjørende er løpsutskrivningen?

- Løpsutskrivningen er som alltid viktig. På Leangen har vi gjennom mange år hatt god erfaring med delingsløp. Disse variantene av løpsutskriving er den klart beste, FORUTSATT at de aktive melder - jo flere meldte, jo bedre løp for alle, svarer Robert Jakobsen.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Målet er å holde premiene i 2019

Budsjett:

Målet er å holde premiene i 2019

Mandag kveld gjennomførte Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap budsjettmøte. Her er noen av detaljene.

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Mannen i gult er tilbake

Mannen i gult er tilbake

En av landets mest populære travpersonligheter, Magnus Helland (73) tar på seg drakta igjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...