- Vi skor oss ikke på høykrisen

TØFT: Fredrik Solberg kjører land og strand rundt med høy om dagen. - Vi har fortvilte mennesker som ringer og gråter på telefonen. De er så fortvilet, sier han.

Fredrik Solberg ved Høyfjell Charolais er en av landets største høyleverandører. Han forteller her litt om situasjonen på markedet.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2018 kl 07:08

Trav365.no treffer ham på vei hjem etter å ha levert høy i Telemark. Hans far sitter fast ved telefonen hjemme. Leter opp, kjøper og selger høy. Selv kjører han som en strikkball med høy over alt.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK - FOR SISTE NYTT!

- Prisen vil nok stabilisere seg rundt 5-6 kroner kiloen pluss moms i år. Det er dyrere enn tidligere år, men siden det er lite høy å få tak i, øker prisene. Det er ikke slik at vi skor oss på krisen. Det er markedet som er grunnen. Leverandørene krever mer, fordi de har mindre, og da blir det dyrere, forklarer han.

Må ha betalt
Solberg har merket seg at det på sosiale medier fremstilles som urimelig at enkelte krever forhåndsbetalt for høy. Han sier de ofte ikke har valg.

- Vi har kunder som vi har hatt siden 1980-tallet. De krever vi ikke det av. Men nye kunder kan oppleve det etter en vurdering. Vi har 700.000 kroner utestående i ubetalt høy om dagen, det kan vi ikke ha i det lange løp. Vi må betale for det når vi henter det, og legge ut for moms på grensen, da er vi avhengige av at vi får betalt, sier han.

Solberg synes selvsagt det er leit at enkelte er blitt lurt på nettet og har betalt for høy de ikke får.

- Det er selvsagt trist. Men den sjansen er ikke stor om man bruker etablerte selskaper eller kjente. Vi selger 6.000 tonn i året og har drevet med dette siden 1980-tallet, sier han.

Selskapet prioriterer først og fremst gamle og faste kunder, men forsøker å hjelpe dem som ringer.

Lite høy
- Er det lite høy eller er det en konstruert situasjon?

- Det er lite høy. Vi har faste leverandører som vi får hos. Vi klarer å levere til våre faste kunder, og å hjelpe noen ekstra. Kun fordi våre leverandører hjelper oss. De vet vi kjøper av dem de årene det er mye høy også, derfor strekker de seg langt når også. Men de krever selvsagt betalt og markedet setter prisen, forklarer han.

Situasjonen er slik at de bare må betale.

- De får solgt uansett og det vet de. Men jeg mener, utifra min kunnskap om markedet, at prisene skal ligge rundt 5-6 kroner kiloen pluss moms. Altså mellom 6.25 og 7.50 kroner. De som tar mellom 8 og 10 kroner skor seg på situasjonen, mener han.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Manet til sammarbeid

Manet til sammarbeid

Telemark, Vestfold og Buskerud har i helgen gjennomført sin høstkonferanse. Der manet DNT-leder Knut Weum til samhold og samarbeid.

Solgt til Finland

Solgt til Finland

En av Hamre-stallens mest kapable krabater er havnet i Finland. Der har det foreløpig ikke gått så bra.

- Lær av mitt uhell og skade

- Lær av mitt uhell og skade

Joggesko og andre sko uten beskyttelse bør ikke brukes i stallen. Det fikk Charlotte Dalen erfare den harde veien. Vi advarer mot sterke bilder i reportasjen.

Opplevde travfest på Mallorca

Opplevde travfest på Mallorca

Er man travinteressert finner man alltid en travbane. Det gjorde også Laila Therese Jensen Kjøniksen og Åse Haakaas. På Mallorca.

Kan få kald jubileumshest

Kan få kald jubileumshest

Før kveldens kjøring på Sørlandet står Frode Hamre med 1998 seire. Milepælen kan komme med en kaldblods.

Enkelte for topphestene

Enkelte for topphestene

Det ble kjørt Breeders Crown-kvalifiseringer i USA i natt, uten overraskelser.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...