Ventet nesten 30 år på seier

Jorma Kontio, Spikeld Rapp og Birgit Meland etter seieren på Lindesberg onsdag. Foto: Privat

Godt hjulpet av en finsk superkusk opplevde Birgit Meland(47) endelig å vinne travløp med en egen hest.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2018 kl 22:01

I slutten av tenårene jobbet Vestfold-kvinnen blant annet på stallene hos Cato Antonsen og Dagfinn Aarum. Men en trafikkulykke i 1993 satte en stopper for et heltidsyrke med hest og ga henne store helseproblemer.

Som stallansatt rakk hun å være opppasser på en rekke gode vinnerhester. Men noen egeneid og trent vinner hadde hun aldri hatt, før på Lindesberg i Sverige onsdag. Da tøylet sulkyartisten Jorma Kontio hennes Spikeld Rapp først i mål.

- Spikeld Rapp betyr alt for meg. Han har, som tidligere hester jeg har hatt, slitt endel med skadeproblemer. Han trenes i hovesak mest i skritt. Men nå ser det endelig ut som det begynner å fungere bedre for han. Det var utrolig stort og en drøm å se han krysse mållinjen først, sier 47-åringen til trav365.no.

Hun legger ikke skjul på at tårene strømmet da drømmen gikk i oppfyllelse. Meland sier hesten betyr alt for henne.

- Når helsa blir så dårlig at man ikke klarer å fungere normalt i arbeidslivet, er det terapi å ha hesten å gå til i hverdagen. Den får meg til å stå opp og den er alltid glad for å se meg. Det å tilbringe tid med dyr gjør noe med deg, sier hun.

Ved siden av å bruke tid på Spikeld Rapp, hjelper hun til i ponnitravet så godt hun kan. Der fikk også datteren Helena Meland sin travinteresse. Men nå er det Spikeld Rapp som er dagens midtpunkt.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Myhreng Jerker knuste alle

Tekno Odin kan ha slått opp skaden:

Myhreng Jerker knuste alle

Jeg er stolt nå, sa Olav Mikkelborg etter at hans Myhreng Jerker knuste resten av eliten på Færjestad. Tekno Odin kan ha slått opp skaden sin.

Dette er grafen som skremmer

Avl:

Dette er grafen som skremmer

Avlsplanen for kaldblods skal revideres. I dag ble innholdet sluppet under høstkonferansen på Sørlandet.

- Har frosset lønningene på Sørlandet

- Har frosset lønningene på Sørlandet

Den økonomiske situasjonen ved Sørlandets er slik at det ikke blir lønnsøkning på de ansatte i 2018.

De kalde fakta

De kalde fakta

Dette er listen over starthester i Norge registrert etter bane. Det er ingen lystig lesning. Antallet starthester stuper.

Klart for travreklame i høyfjellet

Klart for travreklame i høyfjellet

Søndag inviterer Hallingdal Tråvlag til Hestens dag og en innføring i travsporten på Geilo.

- Breddepremiering viktigere enn førstepremien

- Breddepremiering viktigere enn førstepremien

Sportssjef June Reyes i Totonor mener breddepremiering er viktig for å få hester til start. I Harstad satser de på transporttilskudd for å lokke starthester over lange avstander.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...