Rofstad Odin-angrepet:

- Venninnen reddet livet hennes

Eirin Sørmo og Rofstad Odin Foto: Leangen Travbane

Eirin Sørmos pappa, Per Einar Sørmo, mener datterens venninne reddet hennes liv da hingsten Rofstad Odin angrep henne lørdag.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 15.07.2018 kl 13:13

Til trav365.no forteller Sørmo at angrepet kom som lyn fra klar himmel.

TRAVSPORTSNYHETER - FØLG OSS PÅ FACEBOOK!

- De to skulle gi hesten noen gulrøtter og ta bilder av den. Eirin sto og gav den gulrøttene, mens venninnen var på utsiden. Plutselig, som lyn fra klar himmel, hogg hingsten tak i min datters nakke. Han beit seg fast og slapp ikke. Venninnen sto på utsiden av luftegården, men løp inn og slo løs på den, slik at den slapp. Så fikk hun dradd henne i sikkerhet, forteller han.

Den hestekyndige jenta forsto hvor alvorlig skaden var med en gang, og stabiliserte den skadde. Samtidig kom det hjelp til og de fikk tak i luftambulanse og legehjelp.

- Hadde hun ikke vært der, er jeg sikker på at hun hadde dødd. Hesten hadde ikke sluppet og skulle folk kommet løpende til fra stallen tror jeg det hadde vært slutten, sier Sørmo stille.

Alvorlig
Søndag formiddag kunne datteren bevege armene og det ene benet. Foreløpig vet man ikke hva slags skader hun har fått. Situasjonen er således fortsatt meget alvorlig.

- Legene kunne ikke garantere at Eirin ikke ville bli lam lørdag kveld. Vi er ikke oppdatert søndag, men tar det som et godt tegn at hun kan bevege seg litt. Hun ble operert lørdag kveld på grunn av blødninger i nakken. Men vi vet ikke noe om skadene. Legene er svært forsiktige med å si eller love oss noe, forklarer han.

Datteren har vært ved bevissthet hele tiden.

- Hun har skjønt alvoret og klart å holde roen hele veien. Jeg er imponert over det. Hun husker hva som skjedde og har selv fortalt det til oss. Hingsten har tidligere vært litt skarp, men aldri slik som dette, forteller faren.

En bragd
Han har sin egen teori om det som skjedde.

- Jeg tror den må ha vondt i tennene. Siden det skjedde mens den faktisk spiste en gulrot. Noen annen grunn seg jeg ikke, sier faren.

Det ble umiddlebart etter ulykken bestemt at Rofstad Odin skal kasteres etter hendelsen.

- Det var noe hestens trener og eier avgjorde, sier Eirin Sørmos far til trav365.no.

Han roser samtidig datterens venninne.

- Hun har gjort en bragd. Intet mindre. Jeg er sikker på at hun har reddet Eirins liv, sier Per Einar Sørmo,.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Skade for seiersmaskinen

Skade for seiersmaskinen

Tredje siste vant han på 1.13,5 over 2100 meter på Färjestad. De to løpene etter var uten trykk. Nå er vallaken ute med seneskade.

Suksess med populær ungdomstur

Suksess med populær ungdomstur

Ungdomsgruppa ved Forus travbane er en bereist gjeng. Nå har de vært på gjenvisitt hos ungdommer på Romme i Sverige.

Global Adventure var rå

Global Adventure var rå

Toårige Global Adventure var rå i Svampen og tok hjem seieren på 500.000 kroner.

Jubel fra Solberg

Oaks:

Jubel fra Solberg

Hillary B.R. var utruet. Eldoda overrasket. Oaks-løpene fikk en storfavoritt og en strålende outsider som vinnere.

Milliongevinst etter 11 år

Milliongevinst etter 11 år

Siden 2007 har andelslaget til Lars Rønningen levert sine V76 og V75 bonger. Nå satt endelig milliongevinsten, takket være Finnskog Oda.

Vil vurdere monte-endringer

Vil vurdere monte-endringer

Nesten alle landets montejenter har skrevet under på et brev til travselskapet, der de ber om endringer i kravene for å få ri. Nå kan de bli hørt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...