Doping-saken:

- Var over rapporteringsnivå

Anne Wangen og hennes dopingjegere tok over 100 prøver under Oslo Grand Prix. Det luket ut en påvirket hest. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

For drøye ti år siden ble det satt en grense for når man mener kortison har en effekt på hest. OGP-vinneren som nå er tatt for doping, var over denne grensen.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Dette bekrefter DNTs sjefsveterinær, Anne Wangen, overfor trav365.no. Men hun vil ikke si hva grensen er, eller hva Urlo dei Venti ble tatt med.

- Dette for at vi ikke ønsker at det skal spekuleres i dette. Grensen er satt utifra når man mener man har med et "virksomt legemiddel" å gjøre. Altså når det fortsatt har effekt. Problemet med den type kortison det her er snakk om, triamcinolonacetonid, har en depoteffekt. Dermed kan man oppleve at verdiene er høyere enn tillatt, selv om man overholder karensbestemmelsene, sier hun.

Hun ser det derfor er viktig at veterinærene holder seg innenfor tillatte grenser for bruk i ledd, og utvider karenstiden om de bruker mer enn anbefalt.

- Det er viktig å ha en veterinær man kan stole på med dette. De skal være kjent med grensene og regne seg frem til karenstiden, sier hun.

- Men om man har alt riktig på papiret, og blir tatt. Hva da?

- Er man over tillatte grenser, så er det ingen vei tilbake. Da mister man premien først og fremst. Så vil saken bli utredet og man få en reaksjon. Der vil reaksjonen kom etter en vurdering av opplysningene i utredningen. Graden av aktsomhet er et moment da, forklarer hun.

Wangen nekter å bidra til spekulasjoner i saken, men sier på generelt grunnlag at doping med overlegg alltid dømmes strengere enn ved uaktsomhet.

- En dom er det Skandinavisk dopingkomite som står for, påpeker hun.

En sjekk trav365.no har gjort, viser at dette ikke er første gangen triamcinolonacetonid dukker opp i dopingsaker i Italia. På siden unire.it er alle italienske dopingsaker samlet. Det er en skremmende lang liste.

Bare i juli er tre travere tatt for doping. Totalt har man 12 saker i år i pastalandet.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Okse drepte avlshopper - får fem mill i erstatning

Okse drepte avlshopper - får fem mill i erstatning

En storfebonde er dømt til å betale travlegenden Jean-Étienne Dubois over 500.000 euro i erstatning etter at en okse rømte og drepte to av Dubois sine avlshopper.

Legger om driften etter tung tid

Legger om driften etter tung tid

En åpenhjertlig Sigbjørn Kolnes sier han gikk rett i bakken da han mistet en av sine storhesteiere. Nå legger han om driften og lover å komme fryktelig tilbake.

Åpnet salmonellastengt klinikk

Åpnet salmonellastengt klinikk

Etter å ha vært båndlagt siden 5. juni ble i dag Hesteklinikken ved Veterinærhøyskolen erklært fri for salmonella og åpnet igjen.

Har snudd Forus på hodet

Har snudd Forus på hodet

Bjørn Bagstevold er Forus travbanes nye daglige leder. Han overtok et konkursbo og vepsebol, men er uøm for stikk og har snudd minus til pluss.

Selger

Bildet:

Selger "Onkel-Glenn"

Med dette kosebildet markedsfører Drammen sin nye travskole.

Uregjerlig og krevende seiersmaskin

Uregjerlig og krevende seiersmaskin

Som åring var Katie Mae unormalt krevende, og hadde sterke meninger om det meste. Nå er den en seiersmaskin.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...