Uregjerlig og krevende seiersmaskin

Katie Mae like før mandagens seiersløp på Klosterskogen, det sjette på rad.

Som åring var Katie Mae unormalt krevende, og hadde sterke meninger om det meste. Nå er den en seiersmaskin.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Katie Mae var så utfordrende som unghest at eier Stein-Ivar Kløven søkte hjelp hos Jarlsberg-trener Connie Engebråten, som har lang erfaring på temming av unghester.

LES OGSÅ: Imponerte med den sjette strake

Men Katie Mae var en nøtt å knekke selv for Connie. Det gikk med litt utstyr underveis, og Connie fikk beskjed fra de øvrige trenerne at hun skulle gi opp. Men Connie gav seg ikke, fikk hun i vogn og i systematisk trening før ferden gikk hjem igjen til Holmestrand for trening videre.

- Jeg må takke Connie for at hun var så tålmodig, og trosset de andre trenerne. Ellers hadde vi aldri vært der vi er i dag, sier eier, trener og oppdretter Stein-Ivar Kløven etter at den sjette strake seieren i det åttende forsøket var i boks.

Ikke problemfritt
Etter en litt krevende start var hun omsider i gang, og året etter ble begge mønstringsløpene gjennomført.

Men det skulle ta lang tid før Katie Mae fikk på seg sitt første nummerdekken i løpssammenheng. Debuten ble i 2018, som 5-åring. Fortell?

- Det så fint ut frem til januar som treåring, før hun pådro seg et hovbeins brudd på venstre bakbein. Ble siden satt til siden, og fikk tiden på seg før systematisk opptrening ble påbegynt. Det så ikke bra ut underveis og i fjor sommer gav jeg hun opp. Tenkte siden det var sommer og fint, at hun kunne få en siste sjanse med en ny periode fri. Hun var på beite noen måneder før jeg tok hun hjem for nok en opptrening, og også denne gangen fungerte hun overhodet ikke. Var i tvil om dette skulle gå, men med tvilen til gode lukket jeg øynene og trente på rolig videre. Tenkte siden hun har gått og kjent på dette i lang tid, så sitter nok noe i hodet også og trente på videre. Ved nyttår begynner ting å løsne litt og hun bli meldt til start. Nå står hun med 6 strake. Det er ikke til å tro! Det gjelder og ikke gi opp noen ganger, sier en glad og lettet Stein-Ivar Kløven som endelig har fått skikkelig betalt for all ventingen.

14 triumfer
Stein-Ivar Kløven teller per dags dato to hester på sin treningsliste, Aida Mae og Katie Mae som han både eier, trener og er oppdretter på.

Selv om det ble litt stang ut i hoppederby kval for Aida Mae forrige måned, og i hoppedivisjonsfinalen har det meste andre gått på skinner. Etter mandagens seier av Katie Mae teller nå Kløven 14 seire så langt i 2018. Tuff Enuff og Needed Time tok hver sin seier før de ble solgt i våres, og Katie Mae og Aida Mae teller 6 seire hver sålangt i år.

- Det har gått over all forventning. Det var utrolig surt og akkurat ikke kvale Aida Mae til derby, når en med fasit i hånden etterpå så på tiden at hun hadde hevdet seg i toppen feilfritt. Men det er fortid. Jeg og håper og tror Aida kommer til å tjene pengene sine uansett. Eirik Høitomt har vært positiv til hesten i lang tid, og nå håper og tror vi at hun skal ut sin kapasitet utover om hun holder seg skadefri. Katie Mae har vi endelig fått på beina etter mye stang ut i lang tid, så håper helsa holder nå. Kapasiteten er stor når hun er i orden. Det blir en spennende høst, sier den rutinerte hestekaren fra Holmestrand til trav365.no.

Av Helena Meland

Siste nytt i Nyheter Vis flere

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Målet er å holde premiene i 2019

Budsjett:

Målet er å holde premiene i 2019

Mandag kveld gjennomførte Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap budsjettmøte. Her er noen av detaljene.

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Mannen i gult er tilbake

Mannen i gult er tilbake

En av landets mest populære travpersonligheter, Magnus Helland (73) tar på seg drakta igjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...