Treårig kaldblods i 1.19-fart

Øystein Tjomsland, Vestpol Kongen og eier Rune Røyrås etter seieren.

Øystein Tjomsland presenterte en treårig kaldblodsdebutant, som han måtte bremse opp i 1.19-fart, fredag kveld.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 21.07.2018 kl 06:30

Vi snakker selvsagt om supertalentet Vestpol Kongen. En kopi av sin far Tekno Odin i utstråling, gang og speed.

Vallaken til hovslager Rune Røyrås ble plassert avventende midt i feltet. Men midt på siste langsiden trykket kusk og trener Tjomsland på gassen. De ble det stille på tråkka på Sørlandet. For oppvisningen tok pipen fra de fleste.

- Jeg hadde 1.19-fart på klokka et par hundre meter. I siste sving måtte jeg rett og slett ta opp litt for jeg var redd hesten skulle springe over i galopp. Så fort gikk det, sa Tjomsland til trav365.no etter fantomløpet.

Treåringen kom i mål på flotte 1.29,3 i sitt livs første start. Siste 500 meter gikk etter 1.23. Ikke rart eier Røyrås gikk rundt sin egen skygge, lettere sjokkert, med travparkens bredeste smil.

- Og jeg som bare har hatt premieplukkere før, ja snaut nok det. For en hest, sa han mens han lette etter nummerskiltene han holdt i hendene.

Seieren til Vestpol Kongen var dagens oppvisning og mest populære hjemmeseier.

- Hvor skal konkurrentene frykte dere neste gang?

- Hehehe vi har ikke sett på noe nytt løp foreløpig, sa kusk Tjomsland.

Han debuterte for øvrig selv i nye draktfarger i går. Det gikk ikke upåaktet hen. I gult, ikke ulikt sommerens italienske overraskelse Alessandro Gocciadoro, herjet travparkens ledende trener slik italieneren gjorde på Solvalla.

I tillegg til nevnte Vestpol Kongen, kunne Tjomsland seiersdefilere med Tangen Elvira og nyervervelsen Paulino.

Paulino var en annen flott Tjomsland-debutant. Totalt vant hjemmetreneren tre løp fredag kveld.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Serverte bombe - favoritten reddet spillerne

Serverte bombe - favoritten reddet spillerne

Med 111-oddseren June Touch tok Asbjørn Wright sin første seier siden vinteren 2014 på Klosterskogen mandag. Seieren måtte han dele med favoritten Orlando G.M.

Imponerte med den sjette strake

Imponerte med den sjette strake

Katie Mae måtte innom galoppen i første sving, men var likevel sikker vinner i første løp på Klosterskogen mandag.et var hoppas sjette strake.

Fant avvik ved 353 hestehold

Fant avvik ved 353 hestehold

Flere hester er avlivet, som følge av at Mattilsynet avdekket 353 hestehold, som brøt dyrevelferdsloven frem til 31. august i år. To av sakene har endt med politianmeldelse.

Teten er gull verdt

Teten er gull verdt

Lørdagens lunch viste nok en gang hvor viktig teten er i Drammen.

Hamre satser i Sverige

Hamre satser i Sverige

Frode Hamre sender Tina Storetvedt til Sverige og åpner filial hos Lutfi Kolgjini.

Sportslige perler på Leangen

Sportslige perler på Leangen

Flere av årgangstoppene tar turen til Leangen for å kjempe om lauvbær og heder i to av banens flotteste unghestløp til helgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...