Travet 13,5 på 800 meters lokalbane

Jan Lyng og Moni Viking etter rekordløpet. Foto: Lena-Mari Solberg Aas

Jan Lyng hans supergode Moni Viking spant rundt 800 metersbanen Nossum og vant på banerekordtiden 1.13.5 lørdag.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2018 kl 19:03

Det er intet mindre enn en voldsom prestasjon av den flotte røde hingsten, som har en snau million i grunnlag.

Med 80 meter tillegg tok ekvipasjen fatt på oppgaven i dagens sjette løp. Da det 1.700 meter lange løpet var over sto 1.12-traveren igjen som vinner av de 1.500 kronene i førstepremie. Og det på banerekordtiden 1.13,8 over 1.780 meter.

- Han var god ja og det var moro å vise ham frem slik, sier Lyng til trav365.no.

Laget der
Han er ikke redd for å dra sin stjerne ut på en lokalkjøring slik som dette.

- Hesten er laget på den banen. Han har lagt grunnlaget sitt der og blir glad når han kommer til Nossum. Også synes jeg det er rett og rimelig at vi stiller opp. Selvsagt kan man si at en hest som dette er for god for lokalkjøringer, men jeg er ikke der. Jeg stiller opp for å promotere sporten, sier han.

Og det gjorde Lyng og hans røde lyn til gangs.

- Jeg visste han var i form. Dessuten hadde vi satt på ham skylapper i dag og de svarte han voldsomt på, ler han.

God bane
Nossum travbane ligger i Levanger og Moni Vikings eier og seierskusk Jan Lyng er også leder av styret for lokalbanen.

- Det var jobbet masse med banen og den var veldig god. Ikke mange trodde det for en uke siden, men det ble gjort en formidabel jobb med den, sier han.

Som så mange andre har Lyng en forkjærlighet for lokalkjøringer.

- Det er her grasrota møtes og kan konkurrere og hygge seg. Dette er viktige samlinger og gjør at mange finner motivasjon til å fortsette med travsport. Det må ikke bli for proft, sier han.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Okse drepte avlshopper - får fem mill i erstatning

Okse drepte avlshopper - får fem mill i erstatning

En storfebonde er dømt til å betale travlegenden Jean-Étienne Dubois over 500.000 euro i erstatning etter at en okse rømte og drepte to av Dubois sine avlshopper.

Legger om driften etter tung tid

Legger om driften etter tung tid

En åpenhjertlig Sigbjørn Kolnes sier han gikk rett i bakken da han mistet en av sine storhesteiere. Nå legger han om driften og lover å komme fryktelig tilbake.

Åpnet salmonellastengt klinikk

Åpnet salmonellastengt klinikk

Etter å ha vært båndlagt siden 5. juni ble i dag Hesteklinikken ved Veterinærhøyskolen erklært fri for salmonella og åpnet igjen.

Har snudd Forus på hodet

Har snudd Forus på hodet

Bjørn Bagstevold er Forus travbanes nye daglige leder. Han overtok et konkursbo og vepsebol, men er uøm for stikk og har snudd minus til pluss.

Selger

Bildet:

Selger "Onkel-Glenn"

Med dette kosebildet markedsfører Drammen sin nye travskole.

Uregjerlig og krevende seiersmaskin

Uregjerlig og krevende seiersmaskin

Som åring var Katie Mae unormalt krevende, og hadde sterke meninger om det meste. Nå er den en seiersmaskin.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...