Tar på seg skylden for doping

Trygve Holtebekk tar på seg skylden for dopingsaken med Bjønnum Baus. Foto: Baard Larsen

Veterinær Trygve Holtebekk beklager det som har skjedd og fritar Gaut Bjønnum for all skyld etter at Bjønnum Baus ble tatt i doping på Klosterskogen travbane.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2018 kl 15:38

I et intervju med Agderposten i dag, tar det tidligere styremedlemmet i DNT og storhesteier Trygve Holtebekk, på seg all skyld.

- Skylden er min, sier veterinær Trygve Holtebekk til avisen.

Han forklarer at hesten i sommer slet med en luftveisinfeksjon som ble behandlet med bruken av et kortisonpreparat.

Ga kortison

Etter denne behandlingen ga han hesten en karenstid på 28 dager: Men han førte ikke opp stoffet han hadde brukt i helsekortet. Isteden førte han opp et annen han også hadde brukt, fordi det hadde like lang karenstid.

Da dopingkontrollen avdekket stoffet triamcinolonactonid, forklarer Holtebekk dette med at hesten må ha brukt lengre tid på å skille ut dette stoffet enn han først hadde regnet med.

- Selv om det etter min vurdering skulle holde lenge med 28 dager, innser jeg nå at dette var en feilvurdering jeg nå tar det fulle og hele ansvaret for, sier han.

- Men som behandlende veterinær skulle jeg selvfølgelig ha visst bedre, legger han til.

Ville hjelpe

Ifølge veterinærenhar ikke stoffet bidratt til å øke hestens prestasjoner.

- Snarere tvert imot. Hesten var tungpustet og jeg ville bare hjelpe, sier han.

Likevel forstår veterinæren at dopingjegerne må være konsekvensene når slike stoffer oppdages i blodet på en hest som har deltatt i et løp. Han utelukker ikke at saken vil få konsekvenser for ham også.

- Dette må selvfølgelig andre vurdere, men personlig tror jeg ikke det. Vi har med levende vesener å gjøre. Som det også er med mennesker, kan det oppstå individuelle forskjeller som endrer hele forløpet. Verken leger eller vi veterinærer kan sikre seg ett hundre prosent mot dette.

Forfølger ikke saken

Hesteeier Gaut Bjønnum fra Arendal innrømmer at saken oppleves som svært vond. Men han forstår også at den har vært vond for veterinær Trygve Holtebekk, som også har beklaget det hele.

- For meg har det vært viktig å få fram at jeg selvfølgelig ikke doper hestene mine og at jeg aldri ville startet før jeg hadde lov til det, sier hesteeieren til Agderposten.

Han setter derfor pris på at Trygve Holtebekk går så åpent ut med hvor skylden skal plasseres og bærer i dag ikke noe nag til veterinæren behandlet hesten hans.

- Trygve og jeg har skværet opp i dette. Vi har også funnet en løsning på pengene jeg må betale tilbake etter seieren som likevel ikke var min, sier han.

- Vil du for din del forfølge denne saken noe videre?

- Nei, nå vil jeg både for min og Trygves del legge denne saken bak meg. Det er klart at jeg er litt ergerlig på hele greia, men den ergrelsen skal jeg klare å leve med så lange dopingmistankene ikke lenger hviler på meg.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Tar hele landet med storm

Tar hele landet med storm

Eks-trener og nå tv-spesialist Stefan Hultmann og Svensk travsports generalsekretær Johan Lindberg tar nå Sverige med storm.

Måtte dele ponniløp

Måtte dele ponniløp

Det var så mange meldte til søndagens ponniløp på Sørlandet, at det ble to sesongfinaler til slutt. Det er gledelig signaler for rekrutteringen.

Søsken-fest i løpsbanen

Søsken-fest i løpsbanen

På tre starter har de tre søsknene S.M.K. Spirit, Smashing og Silvousplait tatt to første og en annen på tre dager.

Derby-vinneren ute av dansen

Derby-vinneren ute av dansen

Ytterligere to hester kommer ikke til start i dagens V75.

Populært om sykdommer

Populært om sykdommer

Veterinær Bjørg Siri Svendsens foredrag om mage- og tarmsykdommer ble godt mottatt på Sørlandet fredag kveld.

Rømt hest påkjørt av bil

Rømt hest påkjørt av bil

Hesten Lille Odin, som kastet av sin rytter og forsvant utenfor Arendal fredag, ble ved 19.30-tiden påkjørt av en bil.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...