Tar en lang pause fra trav

Seieren på Bjerke med Dæmro Svarten er noe av det Pål Henning husker best.

Han kom som et friskt pust inn i travet på Sørlandet, men nå er det slutt for Pål Henning Johannessen og familien.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2018 kl 09:28

Amatøren er en av flere på Sørlandet som har sørget for hester i tynne felter. Han har kjørt selv og satt farge på løpene, skapt god stemning og hatt full stall hjemme. Men nå blir det en fire til fem års pause fra sporten.

Hestene selges en etter en og i november flyttet han og kona Jean og lille Natalia fra landsdelen. Først noen måneder til Trøndelag, der Pål kommer fra, så til konas hjemland Filippinene. Det lovet han henne da hun sa ja til ham, Norge og til å forlate familien sin. Det er på tide å betale tilbake.

- Hun ga opp alt for å flytte med meg hit. Da lovet jeg henne at vi skulle reise tilbake en gang, og ta noen år på Filippinene. Det er dags for det nå, sier den glade amatøren til trav365.no.

Hele familien samlet med Dæmro Svarten før hans siste løp i deres eie. Nå er de på flyttefot. Foto: PrivatTungt
Selv om han er glad for turen som venter og for å holde ord overfor sin kjære, medgir han det er tungt å selge hestene.

- Ja, det er det vi kjenner på. Da Dæmro Svarten reiste gikk vi i kjelleren begge to. Det var liksom som om det da ble klart hva som skal skje. Og den hesten har betydd mye. Det var tøft å sende ham bort. Men heldigvis kom han til Geir Gudmestad. En topp hestekar. Der får han det fint. Det gjorde det litt lettere, sier Pål Henning.

Nå har han leide I am no angel og Sandemoin igjen. Men også disse må bort innen november.

Kommer igjen
- Men dette er ikke farvel med travet for godt.

- Nei, det er det ikke. Vi kommer igjen. Om fire-fem år. Men jeg synes det er riktig å ta denne turen jeg har lovet nå. Vår datter er liten og nå kan hun få sine første år i mammas hjemland med sine besteforeldre rundt seg. Så kommer vi tilbake og da blir det hest igjen. Da vil jeg forsøke å ta trenerskolen, sier 46-åringen.

Lille Natalia skal få vokse opp i mammas hjemland, og dermed blir det Filippinene de neste årene på Sørlands-amatøren.- Blir det ikke rart å reise?

- Jo, men jeg har vært mye på Filippinene før. Jeg trives der, og gjør meg forstått. Så det skal gå bra. Dessuten har det ikke vært så lett for Jean å lære seg norsk og få en jobb her i landet. Nå kan hun ta en utdannelse i hjemlandet, pugge litt mer norsk sammen med meg, og forhåpentligvis komme tilbake utdannet som kokk, som hun vil bli, smiler han.

Bidratt
Med sine til tider mange starthester, har amatøren virkelig bidratt til fyllingsgraden i løpene på hjemmenbanen.

46-åringen har dessuten lisens, og har rukket å kjøre 128 løp, som har gitt to seiere og 21 trippelplasser, samt 42 premier. Det har gitt 293.000 kroner i premier siden oppstarten i 2016.

- Det er Dæmro Svarten som har betydd mest. Den laget jeg selv, sier han.

Han kjøpte hesten i 2016 med 4.000 i grunnlag. Den notoriske galoppøren ble solgt videre med 202.000 i grunnlag.

- Jeg kommer tilbake og gleder meg allerede, lover han.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Publiserte dop-video

Publiserte dop-video

I en egen video viser den italienske dyrlegen hvordan man kan dope sin hest ved bruk av gassen ozon.

14-åringen la på til to strake

14-åringen la på til to strake

I karrierens høst står Kjekk Pila i full blomst. Nå la 14-åringen på til sin andre strake.

Snuser på Frankrike

Snuser på Frankrike

Landets for dagen beste monterytter, Christina A. Hande, snuser på mulighetene i Frankrike.

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...