Takket nei til bud på 240.000 - nå er han kriterie-joker

En fornøyd Sverre Skrugstad med tommelen opp etter Heltens seier fredag. Nå venter Kriteriekvalifisering. Foto: hesteguiden.com

Sverre Skugstad la ut alle hestene for salg som følge av formangel. Det sto ikke på bud på treårskometen Helten. Foreløpig har han takket nei til 240.000 kroner.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 26.08.2018 kl 22:13

Fredag startet treåringen på Biri og vant enkelt etter en helsvett sisterunde. Nå seiler han opp som en av jokerne foran de kommende dagenes klasseløpskvalifiseringer.

Skrugstad forteller om en hest i rivende utvikling, som ikke er presset.

- Han gikk arbeid i hele vinter. Jeg forsøkte å kjøre litt med ham i ei lett vogn, men beina gikk alle veier og i passgang. Så da ble det skritt og et tungt dekk bak. Slik holdt vi det vinteren gjennom. I mars-april bestemte jeg meg for å prøve. I fjerde intervallen var det som om han forsto hva det dreide seg om, og plutselig speedet han 1.32, forteller den glade amatøren.

Dermed ble det prøveløp og hesten var i gang.

Korn
Etter å ha ringt ham hele helgen får vi tak i ham i containerbilen han kjører søndag kveld.

- Det går i ett nå, for jeg kjører korn. Så jeg har ikke tid til alle telefonene, forklarer han.

For de har det vært voldsomt mange av.

- Jeg la ut alle hestene våre, avlshopper, unghester og løpshester for salg fordi vi ikke har nok grovfor til dem. De aller fleste ringer på Helten, men jeg selger ikke ham billig. Derfor sa jeg også nei takk til budet på 240.000 kroner. Det er ikke slik at vi må selge. Da får heller hestene bli, og jeg jobbe hardere med å skaffe dem mat, ler han.

Håper på finale
Tirsdag forsøker han seg i kriteriekvalifisering på Bjerke. Der støter han på den svenske kriterievinneren Eld Rask.

- Hva tenker du om kriteriekvalifiseringen?

- Vi møter to gode svensker, men Helten er i utvikling. Det blir spennende. Smedheim Staut er strøket, og dermed er det en hard konkurrent mindre. Jeg håper han kvalifiserer seg. Det hadde vært en fin bonus, sier Skrugstad.

- Det er mer å gå på?

- Ja det mener jeg. Han er aldri forsert eller heatet. Jeg må starte dem i form, for jeg har ikke tid til å fly på banen. Jeg tror han blir bedre og bedre, konstaterer den glade amatøren.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Målet er å holde premiene i 2019

Budsjett:

Målet er å holde premiene i 2019

Mandag kveld gjennomførte Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap budsjettmøte. Her er noen av detaljene.

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Mannen i gult er tilbake

Mannen i gult er tilbake

En av landets mest populære travpersonligheter, Magnus Helland (73) tar på seg drakta igjen.

Tatt i doping før ny jobb hos storhesteier

Tatt i doping før ny jobb hos storhesteier

Samme dag som den tyske storstallen Gestüt Lasbek annonserer Josef Franzl (47) som Christian Lindhardts etterfølger, kommer nyheten om at Franzl er dopingtatt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...