Stortrener mistet norsk topphest

A Brave Heart er på vei ut av landet. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Marielle Bråthen ville sette A Brave Heart til en av Sveriges største trenere, men det kan han bare glemme nå.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2018 kl 20:16

Amatørens supertraver knuste Derby-vinneren i siste start og viste at den er en av årgangens desidert beste. Men siden det gikk glipp av den fete Derby-sjekken på grunn av sykdom, står den med et vanskelig grunnlag her hjemme.

Derfor ser Marielle Bråthen på muligheter for å flytte hesten til Sverige eller Frankrike. Planene er kommet så langt at hun kontaktet en av Sveriges mest suksessrike og kjente trenere. De to snakket sammen på telefon og hun sendte han en sms. Han svarte da at han skulle ringe igjen. Siden ble det stilt.

- Hehehe ja, så han kan bare glemme å få den, sier telemarkingen bestemt.

Jensen først

Nå vil hun melde sin stjerne til Axel Jensens minneløp på Bjerke 17. november. Så tas det stilling til hva som skal skje.

- Jeg vil at han skal få en vinter med skikkelig trening og bli herdet. Her hjemme er eliten eneste mulighet på grunn av grunnlaget hans. Så da blir det utlandet. Vi bestemmer oss for hvem og hva etter neste start på Bjerke, forteller hun.

- For Norge er ikke et alternativ?

- Jeg tok opp problemstillingen at unghester med mellom 700.000 og en million må rett ut i eliten på Høstkonferansen. Men for døve ører. Det er slik DNT vil ha det. Og det virker som om de lever godt med alle hestene i dette grunnlaget som sendes ut av landet. Så da blir det slik, sier hun.

Helst Frankrike

- Hvor vil du helst?

- Utfra stabile treningsforhold, så er det Frankrike. Men, vi får se. Vi bestemmer oss etter Axel Jensen-løpet, sier Marielle Bråthen til trav365.no.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Vil bygge et mini Åby

Vil bygge et mini Åby

Får Bjørn Bagstevold det som han ønsker, kan Forus travbane se frem til nytt tribuneanlegg og nye staller. Drømmen er et mini-Åby.

Ungheststjernen skinner igjen

Ungheststjernen skinner igjen

Vakre Kuven Storm tok trav-Norge med storm sammen med sin eier John Borgen (73) i fjor og forfjor. Men så var det brått slutt.

Tidenes dyreste er klar

Tidenes dyreste er klar

Te Amo Corazon kostet 950.000 kroner på klasseløpsauksjonen i fjor. Nå kommer den i mønstringsløp.

Kapasitetshest tilbake i Norge

Kapasitetshest tilbake i Norge

Den står med 42 prosent i trippelprosent og hatt sin beste sesong så langt i karrieren i år. Nå er Royaldoodle tilbake i Norge.

Ingen sjanse for avgiftskutt

Ingen sjanse for avgiftskutt

Kristelig Folkeparti var nøkkelen for kutt i totalisatoravgiften. Onsdag kveld slår de spikeren i kista for hestesportens kutt-drøm.

- Bedre enn Elitkampen

- Bedre enn Elitkampen

På en dag hvor kun fem varmblods elitehester dukker opp til start på Solvalla, holder kveldens kaldblodsløp nesten bedre klasse enn under Elitloppshelgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...