Smertelige varmblodstall

A Brave Heart er en av treårsstjernene som har fulgt opp som fireåring. Men blant hans ett år yngre konkurrenter er det smalhans.

Til tross for tidenes tiltakspakke stuper antallet varmblods treåringer som kommer til start.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2018 kl 12:02

Det viser ferske unghesttall fra Det Norske Travselskap.

LES OGSÅ: Flere unge kaldblodshopper til start

For kikker man på treårige varmblods isolert, og deres statistikk, ringer alarmklokkene i hestesportens hus. Til tross for det enorme «Made in Norway»-fokuset, stengte løp for norskfødte, økte unghestpremier og en rekke andre tiltak, stuper startfrekvensen.

- Det er veldig svake tall og her må vi sette oss ned og analysere nærmere hva som kan være årsakene. At kun 1 av 4 3-årige varmblodshopper fra 2015-årgangen har kommet til start etter årets 7 første måneder med tanke på den utvikling som har vært i avlsarbeidet, er ikke godt nok uansett hvor «skoen trykker», slår assisterende sportssjef Jan-Inge Ringen fast overfor trav365.no.

52 prosent i fjor
Mens man i fjor hadde en total startfrekvens på 52 prosent for hele året, både på hopper og hingster, er tallet i år 25 prosent på hoppene og 29,9 på hingster til nå.

- Den sterke 2014-årgangen ga oss både på hoppe og hingste-siden en leveranse på over 52 % ved årets utgang. Det er vanskelig å tro på at vi kan klare å matche dette i år, selv om det vil være veldig naturlig at tallene for 2015-årgangen vil løfte seg mye utover høsten. Som sagt, vi må analysere nærmere hva som er årsaken til det «droppet» som vi ser sålangt i år. Når kullet i tillegg er lite så blir det også et veldig svakt bidrag i forhold til nye starthester fra denne årgangen så langt, sier Ringen.

Bedre
Ser man på fireårige varmblods, så ser man at disse holder de flotte tallene de hadde som treåringer.

Spesielt på hoppesiden er tallene kruttsterke, ettersom stadig flere av dem kommer tilstart.

- Dette er en årgang som leverer veldig bra totalt sett og hoppene ekstremt bra. Vi snakker om en årgang som har kommet godt i gang og som har begynt å bidra på en viktig måte i løpsproduksjonen med sin startprosent, mange start-tilfeller og også kvalitativt bra, sier Ringen.

SE SELV: HER FINNER DU STATISTIKKEN!

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Okse drepte avlshopper - får fem mill i erstatning

Okse drepte avlshopper - får fem mill i erstatning

En storfebonde er dømt til å betale travlegenden Jean-Étienne Dubois over 500.000 euro i erstatning etter at en okse rømte og drepte to av Dubois sine avlshopper.

Legger om driften etter tung tid

Legger om driften etter tung tid

En åpenhjertlig Sigbjørn Kolnes sier han gikk rett i bakken da han mistet en av sine storhesteiere. Nå legger han om driften og lover å komme fryktelig tilbake.

Åpnet salmonellastengt klinikk

Åpnet salmonellastengt klinikk

Etter å ha vært båndlagt siden 5. juni ble i dag Hesteklinikken ved Veterinærhøyskolen erklært fri for salmonella og åpnet igjen.

Har snudd Forus på hodet

Har snudd Forus på hodet

Bjørn Bagstevold er Forus travbanes nye daglige leder. Han overtok et konkursbo og vepsebol, men er uøm for stikk og har snudd minus til pluss.

Selger

Bildet:

Selger "Onkel-Glenn"

Med dette kosebildet markedsfører Drammen sin nye travskole.

Uregjerlig og krevende seiersmaskin

Uregjerlig og krevende seiersmaskin

Som åring var Katie Mae unormalt krevende, og hadde sterke meninger om det meste. Nå er den en seiersmaskin.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...