Skjerper kravet til bekledning

DNT presiserer nå hva som legges i presentabelt antrekk på travbanene. Foto: hesteguiden.com

Det Norske Travselskap skjerper nå kravet til bekledning under travstevner og i banen.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Dette skriver de selv på sin hjemmeside lørdag. Reglementsansvarlig Hanne Sæbø forklarer også hva DNT leger i kravet.

- I henhold til Løpsreglementets § 2-4 skal alle som varmer opp hester i løpsbanen (inkl. indre bane) og/eller møter på oppsamlingsplass ikle seg presentabelt antrekk, skriver hun.

HUn forklarer deretter hva dette innebærer og hvorfor.

Sæbø skriver:

Løpsdager er travsportens festdager. På disse dagene gis sporten anledning til både å vise frem de fantastiske hestene våre, samt å presentere den spenningen, gleden og lidenskapen det innebærer å være en del av travsporten. Slike anledenninger må sporten bruke til å fremstå på beste mulige måte, og én del av dette handler om at vi alle må være bevisste på å kle oss egnet og presentabelt når vi skal på travkjøring.

Lisensbestemmelsene sier at lisensierte kusker /ryttere skal holde sine drakter i orden til enhver tid. Dette innebærer eksempelvis at drakten skal være ren og vedlikeholdt.

For andre som kjører/rir hester i løpsbanen (medregnet indre bane) eller på oppsamlingsplass gjelder at det skal benyttes presentabelt antrekk. Her oppstår gjerne spørsmålet om hva som er å anse som presentabelt antrekk, da vi mennesker har ulik oppfatning av estetikk.

DNT har i samarbeid med funksjonærgrupper utarbeidet noen minimumskrav til hva som er akseptabel påkledning ved kjøring/ridning av hester i løpsbanen eller på oppsamlingsplass:

Først og fremst skal klærne være rene og i orden. I en slik sammenheng tas det selvsagt hensyn til vær- og baneforhold. Videre skal klærne være skikkelig påkledd og gjenknepet slik at vi unngår blafrende jakkeslag etc.

Denne sommeren har store deler av landet opplevd en langvarig varmebølge langt utover det normale. Det er forståelig at det er fristende å lette litt på antrekket, men ved oppvarming av hest i løpsbanen og/eller ved oppmøte på oppsamlingsplass skal det benyttes lange benklær (over knærne), i tillegg til at overkroppen (torso) skal være tildekket.
Til tross for varmen tillates det altså ikke å kjøre/ri hester i løpsbanen, på indre bane eller oppsamlingsplass i bar overkropp eller eksempelvis kun ikledd en bikinioverdel.

Utover de krav som fremkommer av reglementet oppfordrer vi alle som aktivt deltar på et stevne (trener, oppasser, andre medhjelper etc.) til alltid å fremstå presentabelt antrukket, også i anledninger som ikke dekkes direkte av Løpsreglementet og utover de minimumskrav som fremkommer her.

På den måten kan hver og en av oss bidra til at våre festdager fremstår akkurat så flott som travsporten fortjener.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Serverte bombe - favoritten reddet spillerne

Serverte bombe - favoritten reddet spillerne

Med 111-oddseren June Touch tok Asbjørn Wright sin første seier siden vinteren 2014 på Klosterskogen mandag. Seieren måtte han dele med favoritten Orlando G.M.

Imponerte med den sjette strake

Imponerte med den sjette strake

Katie Mae måtte innom galoppen i første sving, men var likevel sikker vinner i første løp på Klosterskogen mandag.et var hoppas sjette strake.

Fant avvik ved 353 hestehold

Fant avvik ved 353 hestehold

Flere hester er avlivet, som følge av at Mattilsynet avdekket 353 hestehold, som brøt dyrevelferdsloven frem til 31. august i år. To av sakene har endt med politianmeldelse.

Teten er gull verdt

Teten er gull verdt

Lørdagens lunch viste nok en gang hvor viktig teten er i Drammen.

Hamre satser i Sverige

Hamre satser i Sverige

Frode Hamre sender Tina Storetvedt til Sverige og åpner filial hos Lutfi Kolgjini.

Sportslige perler på Leangen

Sportslige perler på Leangen

Flere av årgangstoppene tar turen til Leangen for å kjempe om lauvbær og heder i to av banens flotteste unghestløp til helgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...