Skal ha fått 400.000 for å slutte

Bergen travpark har brukt over en halv million på en personalsak. Foto: Bergen Travpark

Bergen travpark skal ha brukt anslagsvis 520.000 kroner på å løse en av sine ansatte fra sin stilling.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2018 kl 13:25

Etter det trav365.no erfarer, fikk kvinnen 400.000 kroner for å si opp sin stilling. I tillegg er det benyttet 120.000 kroner på juridisk bistand rundt dette.

Kvinnen var ansatt som salgs- og markedsansvarlig ved Bergen travpark. I fjor høst ble hun sykemeldt. I oktober 2017 overtok styret ved banen saken og startet en prosess, som endte med at hun a opp sin stilling.

Etter det trav365.no kjenner til, måtte Bergen Travpark betale 400.000 kroner til kvinnen for å avslutte saken. Den juridiske prosessen rundt dette skal ha kostet banen ytterligere 120.000 kroner.

Til nå i år ligger Bergen 570.000 kroner i minus, et beløp nesten tilsvarende prosessen rundt oppsigelsen.

Til Trav365.no sier styreleder Einride Normann Horstad at han ikke i detalj husker summen kvinnen fikk. Han bestrider at det var en oppsigelsesprosess, og sier at kvinnen selv sa opp. Og at hun fikk med seg "noen måneders lønn" for dette.

- Det er ikke uvanlig i næringslivet at folk som slutter, og ikke har noe å gå til, får med en kompensasjon så de ikke står på bar bakke. Jeg synes 400.000 høres mye ut, men nå er det en stund siden denne saken. Den ble avsluttet hos oss 1. april, sier han til trav365.no.

- Men er det normalt å gi folk som slutter frivillig en fallskjerm slik som dette?

- Jeg vil ikke kalle det fallskjerm. Jeg synes det har vært en ryddig og god prosess. Vi hadde en ny kandidat klar, og ville ha dette løst. Derfor fikk hun med seg lønn tilsvarende noen måneder, sier han.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Målet er å holde premiene i 2019

Budsjett:

Målet er å holde premiene i 2019

Mandag kveld gjennomførte Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap budsjettmøte. Her er noen av detaljene.

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Mannen i gult er tilbake

Mannen i gult er tilbake

En av landets mest populære travpersonligheter, Magnus Helland (73) tar på seg drakta igjen.

Tatt i doping før ny jobb hos storhesteier

Tatt i doping før ny jobb hos storhesteier

Samme dag som den tyske storstallen Gestüt Lasbek annonserer Josef Franzl (47) som Christian Lindhardts etterfølger, kommer nyheten om at Franzl er dopingtatt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...