Selger ikke til Bo Westergaards kunder

Turid og Bjørn Rishaug sammen med Bo Westergaard fra den gangen de samarbeidet. Foto: hesteguiden.com

B.R.-oppdretter Bjørn Rishaug forteller om positive tilbakemeldinger etter at han gjorde det klart at hans kunder ikke får kjøpe hester av ham om de skal i trening til Bo Westergaard.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2018 kl 13:08

Den suksessfulle oppdretterens hester stakk av med seieren i hoppe-kriteriet og Derby åpen klasse søndag.

Fra sidelinjen fulgte Rishaug og kona Turid topphestene de har laget og tok del i feiringen. Samtidig kunne de fortelle at de har tatt grep overfor dopingdømte Bo Westergaard, som torsdag får igjen sin lisens.

- Vi hadde mye å gjøre med ham i flere år. Han benyttet metoder som ikke er forenelig med vårt syn på dyreetikk. Vi kan ikke tolerere juks og dårlig sportsånd. Jeg vitnet mot ham i forkant av ankesaken. Min mening står fast. Vi vil ikke at noen av våre avkom skal i trening til ham. Det er utifra et dyreetisk standpunkt. Det gir vi kjøperne beskjed om. Bryter de det, får de ikke kjøpe hest av oss igjen, sier Rishaug til trav365.no.

Positive reaksjoner
- Har du fått noen reaksjoner på dette?

- Kun positive, sier han.

Rishaug firer ikke.

- Man må gjerne mene hva man vil om dette, men vi har sett og opplevd for mye til at vi vil at noen av våre hester skal havne der, sier Rishaug.

En av Westergaards tidligere kunder, som har kjøpt flere B.R.-hester, men akseptert kravet, er storhesteier Nils Munkhaugen.

- Han har fått beskjed om at dersom noen av åringene han nå har kjøpt havner hos Westergaard, får han ikke kjøpe flere. Kravet var greit for ham, sier Rishaug.

- Trist
Bo Westergaard selv sier til Trav og Galopp Nytt, som omtaler saken først i sin papirutgave tirsdag, at det er trist at Rishaug føler det slik, men at han må forholde seg til det.

- Jeg ønsker uansett det beste for deres hester, sier han til Trav og Galopp Nytt.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Per Otto Aagre har spesialisert seg på innkjøring og grunntrening av unghester. Nå får han en spennende krabat på stallen.

Ingbest flytter til Sverige

Ingbest flytter til Sverige

Nok en avlshingst er på flyttefot, nå Ingbest, som blir svenske.

Alvorlig skade for Beat'em All

Alvorlig skade for Beat'em All

Seiersmaskinen Beat'em All er ute med en alvorlig seneskade. Karrieren kan være over.

Drammen satser på travskole

Drammen satser på travskole

Selv om Drammen travbane går mot nedleggelse, hindrer det ikke banen i å tenke rekruttering og fremtid. Nå åpner travskolen.

Sikret seg faglig påfyll

Sikret seg faglig påfyll

Snaut 50 personer dukket opp og fikk med seg et lærerikt foredrag om trening, skoning og tips rundt forkrisen på Sørlandet onsdag kveld.

Avlshoppe selges

Annonse:

Avlshoppe selges

Avlshoppen Karma Ås selges.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...