Oppdatert: Forlik i Smedheim Solan-saken

Smedheim Solan-saken er bragt til en ende. Foto: hesteguiden.com

Det er inngått forlik mellom Det Norske Travselskap og de tidligere eierene bak Smedheim Solan, som får 300.000 kroner.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2018 kl 11:58

Flertallseierne bak elitetraveren opplevde at andelslagsbestyreren solgte hesten bak deres rygg og de fikk ikke ei krone av salgssummen. Dette er han siden dømt for i rettssystemet.

Andelslaget rettet deretter søkelyset på DNT, som omregisterte hesten og dermed var slaget tapt for flertallseierne. De varslet derfor søksmål mot Det Norske Travselskap og det er dette som nå er unngått gjennom en avtale mellom dem og DNT.

300.000

- Det ble inngått et forlik mellom partene i forbindelse med en rettsmekling. Som er siste stopp før retten. I dette forliket heter det at DNT bestrider noe ansvar i saken, men at det av prosessøkonomiske hensyn, gis en kompensasjon til saksøker på 300.000 kroner, sier DNTs generalsekretær Svein Morten Buer til trav365.no.

Det heter videre i avtalen at hver av partene bærer sine saksomkostninger. Dermed er en sak som har vært en verkebyll i sporten siden det fatale salget, avsluttet.

Krevde millioner

I søksmålet mot DNT krevde de rundlurte andelshaverne flere millioner av DNT. I tillegg til tapte premiepenger, ville de ha dekket tapte avlsinntekter.

- Forliket er langt unna det vi krevde, og dekker knapt våre advokatkostnader. Men ingen ville ta på seg ansvaret i denne saken, og da følte vi at vi ikke kom videre. Det er en helt forferdelig sak det hele, men nå ville vi bare sette strek, sier Mette Solli på vegne av andelshaverne.

Hun sier nok var nok.

- Det skal bli fint å legge dette bak seg, for det har tæret på oss alle. Men nok er nok, sier hun.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Knut (87) feiret 75-års jubileum på Bjerke

Knut (87) feiret 75-års jubileum på Bjerke

Helt siden han var 12 år har Knut Christoffersen (87) vanket på Bjerke, der han så Big Noon som 12-åring.

Vi går et stort steg videre

trav365.no:

Vi går et stort steg videre

Fra søndag 18. november vil trav365.no innføre plussartikler og abonnement. Det skal gi deg et bedre produkt.

Endelig satt storløpstriumfen

Endelig satt storløpstriumfen

Vainqueur R.P. har tilhørt årgangstoppen, men manglet prikken over i'en. Den kom da han vant Axel Jensens Minneløp og 300.000 lørdag.

- En kommende elitehest

- En kommende elitehest

Goldstile så ut som en kommende elitehest der han dundret forbi konkurrentene og deretter knuste dem fra dødens.

50 meter for kort for Lionel

50 meter for kort for Lionel

Lionel ble som ventet sittende sist fra sitt vriene spor i Big Noon-pokalen. Da ble det for langt frem.

- Denne skal ikke til Frankrike

- Denne skal ikke til Frankrike

En svært skuffet Per Oleg Midtfjeld sier Ferrari B.R. ikke har noe å gjøre i Frankrike. Etter løpet viste en sjekk på Bjerke Dyrehospital slim i halsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...