Nå er kolikksesongen i full gang

Amanda Bergren, har lang erfaring og ny kompetanse med seg fra USA til Bjerke Dyrehospital når det gjelder kolikkoperasjoner.

Bjerke dyrehospital tror at denne høsten kan bli krevende med tanke på kolikk for hestene, på grunn av vanskelig tilgang på fòr, som igjen kan kreve hyppigere fòrbytter enn normalt.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2018 kl 12:22

Kolikk er en svært krevende diagnose for både hest og hesteeier. Spørsmålet er alltid når man skal kontakte veterinær og når må hesten på hospital.

Bjerke Dyrehospital har spesialisert seg på behandling av hester med kolikk. Både vurdering, behandling, operasjon og oppfølging. De har spesialtilpassede bokser for kolikkhester, hvor den kliniske tilstanden vurderes fortløpende.

- Blir det behov for operasjon har Bjerke kirurger tilgjengelig 24 timer i døgnet, og hesten legges i anestesi/narkose mens kirurgen gjør seg klar. Vår spesialist i kirurgi på hest, Amanda Bergren har lang erfaring med operasjon av kolikkhester, og har utgitt flere publikasjoner om behandling og kirurgi på hester med kolikk. I USA hvor Amanda kommer fra, har man kommet langt når det gjelder overlevelse og full restitusjon etter kolikkoperasjoner, og Bjerke bruker de mest moderne og oppdaterte teknikker i sitt arbeid, opplyser klinikken i en pressemelding.

Med døgnbemanning kan de ta imot hesten på kort varsel.

- Har hesten din kolikk-symptomer og du ikke får tak i din faste veterinær, ring oss på vakttelefon 22956010 eller kjør hesten direkte til Bjerke Dyrehospital, Refstadveien 1 i Oslo, skriver de.

Typiske tegn ved kolikk kan være at hesten «strekker seg» biter eller sparker etter magen, eller legger seg og ruller seg. Foto: Bjerke DyrehospitalTypiske tegn ved kolikk kan være at hesten «strekker seg» biter eller sparker etter magen, eller legger seg og ruller seg. Foto: Bjerke DyrehospitalTypiske tegn ved kolikk kan være at hesten «strekker seg» biter eller sparker etter magen, eller legger seg og ruller seg. Foto: Bjerke Dyrehospital

Siste nytt i Nyheter Vis flere

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Målet er å holde premiene i 2019

Budsjett:

Målet er å holde premiene i 2019

Mandag kveld gjennomførte Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap budsjettmøte. Her er noen av detaljene.

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Mannen i gult er tilbake

Mannen i gult er tilbake

En av landets mest populære travpersonligheter, Magnus Helland (73) tar på seg drakta igjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...