Var solgt for fem millioner - men ble skadet:

Nå er "Djevelen" tilbake

El Diablo B.R. - Djevelen - er tilbake som en vinner! Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

El Diablo B.R. var solgt for fem millioner kroner, men handelen gikk i vasken da hingsten pådro seg et hovbensbrudd. Nå er Derby-vinneren tilbake.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 20.07.2018 kl 11:09

Den stammesterke vinneren av Norsk Derby 2016 ble lagt ut for salg kort tid etter Derby-triumfen. Handelen gikk i boks like etter, men så kom sjokkbeskjeden. Den har fått et hovbensbrudd.

Trav365.no vet at andelslaget bak hingsten skulle få fem millioner for hesten. Isteden for knitrende sedler endte de opp med en skadet fireåring.

- Jeg vil ikke kommentere hva hesten var solgt for, men jeg kan si at vi måtte levere tilbake en million kroner som vi hadde fått i håndpenger på den. Heldigvis ble skaden oppdaget før vi leverte fra oss hesten. Men kontrakten var inngått og alt var greit, så fikk den dette hovbensbruddet og alt ble kansellert, sier Stian Hallenstvedt som styrer andelslaget bak stortraveren.

Torsdag kveld var den tilbake som vinner etter halvannet år på sykelisten. Over 2600 meter travet hingsten 1.13,1 som vinner av Norrländskt Varmblodsmästerskap verdt 100.000 kroner.

Tøft
I halvannet år er hesten møysommelig bygd opp igjen for å takle den tøffe konkurransen han nå møter.

- Med hans grunnlag møter han de beste. Det er tøft. Vi er spente på hvordan han takler det etter å ha vært borte i halvannet år. Vi håper selvsagt han skal utvikle seg hele tiden og bli bedre og bedre. Da kan det bli moro, sier Hallenstvedt.

- Tenker dere mye på handelen som gikk i vasken?

- Det er klart at det var snakk om mange penger, mer enn en hest normalt tjener i sin karriere. Men nå er det nå en gang slik. Nå synes vi alle at det er utrolig morsomt at hesten er tilbake. Etter en fin årsdebut, var han dårlig sist, men knallgod nå. Riktignok fikk han et fint løp, men det går fremover. Det gleder vi oss over, garanterer han.

NM
Neste oppgave for den lekre hingsten blir nå NM på Biri.

- Ja, trener Danield Reden ønsket det. Det blir moro. Han møter et par der som blir vanskelige å slå, men det skal bli moro å få målt ham mot Lionel, ler andelslagsbestyreren,

- Slår han Lionel?

- Nei er du gal. Han er ikke i nærheten av den. Vi håper bare han nok en gang viser seg bra frem, og fortsetter utviklingen.

Frankrike
Løpet torsdag var, som i Derby, 2600 meter. Det indikerer en sterk hest og straks sier det litt om mulighetene fremover.

- Vi har jo lyst til å prøve ham i Frankrike. For der har han et bedre løpstilbud etter sitt grunnlag enn her hjemme. Fortsetter utviklingen og hesten er frisk og rask, satser vi på Frankrike etterhvert, innrømmer Hallenstvedt.

- Hesten har jo også en fin avlsverdi når den tid kommer?

- Ja. Jeg mener han, ved siden av Born in the USA, er den Muscle Hill-sønnen med best stamme. Jeg tror den kan gjøre det bra i avlen, analyserer han.

Men først skal hingsten komme seg etter torsdagens batalje. Så blir det NM.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Skade for seiersmaskinen

Skade for seiersmaskinen

Tredje siste vant han på 1.13,5 over 2100 meter på Färjestad. De to løpene etter var uten trykk. Nå er vallaken ute med seneskade.

Suksess med populær ungdomstur

Suksess med populær ungdomstur

Ungdomsgruppa ved Forus travbane er en bereist gjeng. Nå har de vært på gjenvisitt hos ungdommer på Romme i Sverige.

Global Adventure var rå

Global Adventure var rå

Toårige Global Adventure var rå i Svampen og tok hjem seieren på 500.000 kroner.

Jubel fra Solberg

Oaks:

Jubel fra Solberg

Hillary B.R. var utruet. Eldoda overrasket. Oaks-løpene fikk en storfavoritt og en strålende outsider som vinnere.

Milliongevinst etter 11 år

Milliongevinst etter 11 år

Siden 2007 har andelslaget til Lars Rønningen levert sine V76 og V75 bonger. Nå satt endelig milliongevinsten, takket være Finnskog Oda.

Vil vurdere monte-endringer

Vil vurdere monte-endringer

Nesten alle landets montejenter har skrevet under på et brev til travselskapet, der de ber om endringer i kravene for å få ri. Nå kan de bli hørt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...