Møtte hesten som kvestet henne

Eirin Sørmos mor tok dette sterke bilde da datteren fredag besøkte Rofstad Odin for første gang etter angrepet. Foto: Privat

Det ble et sterkt møte mellom Eirin Sørmo og Rofstad Odin fredag.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Hingsten skamferte og drepte nesten 20-åringen midt i juli år. Nå en måned etter er hun i såpass form at hun kunne besøke hesten.

LES OGSÅ: Trodde jeg skulle dø

- Det var utrolig godt bare det å komme tilbake til stallen og møte tobeinte og firbeinte. Jeg greier ikke helt å beskrive de følelsene over å treffe igjen Rofstad Odin, bare en enorm stor glede og ekstra motivasjon til å trene minst like hardt fremover for å komme meg tilbake som før, sier Sørmo til trav365.no.

Sikker på å dø
Det var 14. juli i år at hesten angrep Sørmo inne i lufteården. 20-åringen kom for å gi ham gulrøtter da han angrep og bet seg fast i nakken og halsen hennes og kastet henne rundt.

- Jeg lukket øyene og var sikker på å dø, sa Sørmo etter skrekkopplevelsen.

Eirin Sørmo ble trillet til stallen i rullestolen, før hun ble hjulpet opp for å hilse på hestene. Foto: PrivatNå trener hun seg opp igjen etter store lammelser.

- Jeg skal tilbake og jeg skal ri monteløp igjen, bedyrer hun.

Opptreningen forteller hun at går svært bra.

- Ja, nå er jeg oppe på beina hver dag med hjelp, så kroppen blir bare sterkere og sterkere. Det er jo hest og trav som har vært min store lidenskap hele livet, så for meg er det ikke noe alternativ og ikke kjempe seg tilbake, sier hun.

Kastrert
Rofstad Odin ble kastrert etter hendelsen, men matches nå for løp igjen.

. Han ble kastrert i sommer og matches mot løp igjen. Han kjennes veldig fin ut og etter planen skal jeg kjøre hurtig med han kommende uke. Vi har sett oss ut et løp i svensk V75 i midten av september i første omgang, uttaler trener og kusk Bjørn Garberg til tgn.no, som ført omtalte Sørmos stallbesøk.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Publiserte dop-video

Publiserte dop-video

I en egen video viser den italienske dyrlegen hvordan man kan dope sin hest ved bruk av gassen ozon.

14-åringen la på til to strake

14-åringen la på til to strake

I karrierens høst står Kjekk Pila i full blomst. Nå la 14-åringen på til sin andre strake.

Snuser på Frankrike

Snuser på Frankrike

Landets for dagen beste monterytter, Christina A. Hande, snuser på mulighetene i Frankrike.

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...