Mormor (71) red monteløp

Inger Larsen i lørdagens monteløpet i Lofotoen. Foto: Elise Walle

Etttersom barnebarnet var på ferie, svingte like godt 71-år gamle Inger Larsen seg opp i salen på lørdagens travkjøringen i Lofotoen, og red sin egen hest i monteløpet.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2018 kl 11:32

Den spreke pensjonisten er ikke ukjent med å ri hest. I yngre dager var temming og innridning en del av jobben hennes. Nå som godt voksen, rir hun nesten daglig egen travere i trening.

- Det var veldig artig. Det er en snill hest dette. Den er vår egen og jeg kjenner ham godt. Jeg hadde neppe hoppet opp på en ukjent hest. Nå gikk det så der, med en galopp og en stopp underveis. For han går litt i rykk og napp, forteller den spreke nordlendingen.

Resultatet ble til slutt et fullført løp til tredjeplass og beskjedne 700 kroner i premie.

- Jeg tenker ikke over alderen. Men det var moro da de yngre kom og sa jeg var tøff og modig, ler hun.

Det er ikke noe å si på stilen til 71-årige Inger Larsen. Foto: Elise Walle

Andre gang
Larsen forteller at dette er andre gangen hun rir på lokalkjøring. Normalt er det andre som tar seg av det.

- Først var det min datter som red i løpene, men i det siste er det mitt barnebarn som har ridd. Men hun er på ferie nå, så derfor måtte jeg trø til, ler hun.

- Har du drevet med hest hele livet?

- Nesten. Jeg jobbet på travstall på Østlandet i ungdommen på 60-tallet. Så ble det litt opphold før vi kjøpte gård og fikk hest igjen. Nå har jeg drevet aktivt de siste 30 årene, forteller hun.

Mye kjøring
71-åringen forteller at den lokale travsporten ligger litt nede om dagen og at hun har ca tre timer til nærmeste bane.

- Lokalbanen vår er litt nede om dagen. Så jeg er medlem i Lofotoen og kjører dit. Det tar tre timer å kjøre hver vei. Men det er flott å kjøre dit, så det går greit, sier hun.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Myhreng Jerker knuste alle

Tekno Odin kan ha slått opp skaden:

Myhreng Jerker knuste alle

Jeg er stolt nå, sa Olav Mikkelborg etter at hans Myhreng Jerker knuste resten av eliten på Færjestad. Tekno Odin kan ha slått opp skaden sin.

Dette er grafen som skremmer

Avl:

Dette er grafen som skremmer

Avlsplanen for kaldblods skal revideres. I dag ble innholdet sluppet under høstkonferansen på Sørlandet.

- Har frosset lønningene på Sørlandet

- Har frosset lønningene på Sørlandet

Den økonomiske situasjonen ved Sørlandets er slik at det ikke blir lønnsøkning på de ansatte i 2018.

De kalde fakta

De kalde fakta

Dette er listen over starthester i Norge registrert etter bane. Det er ingen lystig lesning. Antallet starthester stuper.

Klart for travreklame i høyfjellet

Klart for travreklame i høyfjellet

Søndag inviterer Hallingdal Tråvlag til Hestens dag og en innføring i travsporten på Geilo.

- Breddepremiering viktigere enn førstepremien

- Breddepremiering viktigere enn førstepremien

Sportssjef June Reyes i Totonor mener breddepremiering er viktig for å få hester til start. I Harstad satser de på transporttilskudd for å lokke starthester over lange avstander.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...