Leserinnlegg:

Hva skjer med travets fremtid

Foto: Illustrasjonsfoto

At ponnitravet er en av de viktigste formene vi har til rekruttering i travsporten er ingen stor nyhet. Hvis man ser på antall kusker idag som har begynt med ponnitrav er det ganske høyt.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Fra 1. november 2018 ble ponnitravet satt enda mer på sidelinjen enn det allerede har vært. Rikstoto Direkte, IMG og DNT vedtatt at ponniløpene skal kjøres kl. 18.00 på alle baner i hverdagstravet, nesten én time før første løp som går 18.55. Flere baner har allerede kjørt dette i praksis i årevis, så for mange så kom det ikke som et sjokk.

Men hvorfor ta et stort steg i motsatt retning? At RD/IMG tar en slik beslutning er en ting. Men at DNT, som overhode i norsk travsport, er med på avgjørelsen kan ikke jeg forstå. Hvorfor ikke bruke ponnitravet til enda mer rekruttering?

Jeg har vært ponniinstruktør på Biri travbane i fire år nå, og bidragsyter til ponnitravet enda lenger. Jeg har skrevet ut mange nye kuskelisenser, og sett på nært hold hvordan ponnitravet engasjerer! Det er ikke bare et barn og en ponni, det er far, mor, søster og bror, tanter, onkler, søskenbarn og besteforeldre, ja til og med naboer! Uavhengig om familien holder på med trav, ell hest i det heletatt møter de opp for å heie på «sin» ekvipasje. Hvorfor ser ikke hovedorganene i norsk travsport at dette kan brukes til mer rekruttering enn bare flere kusker?

La oss si de setter ponniløpet mellom f.eks løp 2 og 3? Da kommer hel fanklubben for å heie på sin håpefulle samtidig som de kan følge med på de andre løpene. De kommer til første løp, setter seg i restauranten for å spise middag, de får tilbud om å spille [her må kommisjonærene på banen være på pletten med å selge bonger/innføring i spill (se og lær av f.eks Biri Travbane)] og plutselig er de hekta. De har fått en god opplevelse og tar gjerne turen igjen!

Når jeg, en stallansatt og ponniinstruktør i tidlig 20-årene kan se dette, hvorfor ser ikke de høye herrer i RD og DNT at ponnitravet ENE OG ALENE bidrar positivt til travsporten?

Er det en ting som er sikkert er at alle tilknyttet travet, og ponnitravet, må bruke sin stemme! Vi kan ikke sitte med hendene i fanget å godta denne nedprioriteringen av barn og unge i travet. Det er et enormt steg i feil retning og det kan umulig ha noe positivt for seg.

Ponniinstruktør Aina Skiaker Smeby

Siste nytt i Meninger Vis flere

Å bygge ned murer

Leserinnlegg:

Å bygge ned murer

Det er mange måter å bygge murer på. Det gjøres ikke bare med spade og mørtel. Murer bygges også ved bruk av ord.

Hva skjer med travets fremtid

Leserinnlegg:

Hva skjer med travets fremtid

At ponnitravet er en av de viktigste formene vi har til rekruttering i travsporten er ingen stor nyhet. Hvis man ser på antall kusker idag som har begynt med ponnitrav er det ganske høyt.

Italienske superresultater

Debatt:

Italienske superresultater

Arazi Boko spant rundt Solvalla for sin trener og kusk Alessandro Gocciadoro.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...