Legger om driften etter tung tid

Sigbjørn Kolnes legger om driften og satser på en kvalitetsstall isteden for tre staller på Bjerke. Foto: hesteguiden.com

En åpenhjertlig Sigbjørn Kolnes sier han gikk rett i bakken da han mistet en av sine storhesteiere. Nå legger han om driften og lover å komme fryktelig tilbake.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2018 kl 16:53

Kolnes, som har rykte på seg for å være en av Bjerkebanens største arbeidsmaur, medgir at han har hatt noen fryktelig tunge dager.

Les også: Storhesteier flyttet alle hestene

Da hans storhesteier Eirik Djuve flyttet alle sine ti hester, kom det dystre og vonde tanker. Men de fikk ham også til å se hvor han er i livet og hva han driver med. Etter å ha gått noen runder med seg selv, ble en real opprydningsaksjon satt i gang. Nå renskes stallen, driften sentraliseres til en stall og ikke tre, og Kolnes ser opp og frem.

- Alt som skjedde rev tak i følelsene mine og det ble mye negativitet i hodet. Men det satte også i gang en prosess som nå er i full gang. En opprydningsprosess, sier en ærlig Kolnes til trav365.no.

Et pluss
Han er sikker på at det som nå skjer er et pluss for ham som person.

- Jeg har jobbet 15-20 timer i døgnet og stått på for alle. Det skal jeg fortsatt, men jeg rydder opp i alle avtaler og slikt som har vært. Jeg har hatt dealer med flere om hester og trening og slikt. Alt dette skal bort. Nå skal jeg ha en stall med kvalitet og fullt ut betalte hester, sier han.

Det betyr blant annet at han går fra tre til en stall på Bjerke.

- Jeg har de siste årene lagt på 50-60 hester. Det går ikke lengre. Jeg blir jo heller ikke yngre. Nå skal jeg ligge på 15-20. Av god kvalitet. Jeg har fortsatt gode hesteeiere med meg som vil satse videre. Så det skal gå bra. Se bare i dag. En første og en andre på de to i lunchen, sier han fornøyd.

Viking Va Bene er en av elitehestene formet av Sigbjørn Kolnes. Foto: hesteguiden.comIkke sliten
- Blir du ikke sliten av all jobbingen?

- Nei, faktisk ikke. Jeg har vært sliten mentalt etter alt som har vært i det siste, men nå er det også på vei bort. Den kommer en forandret og forbedret person ut av dette, mener han.

Kolnes sier han har prøvet og feilet, men at han fortsatt er ærlig og redelig.

- Da jeg gikk konkurs for noen år siden, kom Tom Erik Solberg til meg og sa, at det hadde alle de store guttene gjort en gang også. Det er ikke slik at man er en kjeltring fordi om det skjer. Jeg forsøker ikke å lure noen, sier han.

Bli solid
Nå håper Sigbjørn Kolnes at grepene han tar skal gjøre virksomheten hans solid for fremtiden.

- Jeg føler jo jeg har levert toppresultater år etter år. Jeg kom fra amatørmiljøet og ble trener og siden har det ballet på seg. Det jeg nå gjør tror jeg vil gjøre bedriften min solid og bedre. Jeg gir meg overhode ikke. Nå skal ikke tingene gå på bekostning av personen Sigbjørn Kolnes lengre. Nå skal det ryddes opp og skapes orden. Jeg tror det blir veldig bra dette, sier en ærlig Bjerke-treneren.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Målet er å holde premiene i 2019

Budsjett:

Målet er å holde premiene i 2019

Mandag kveld gjennomførte Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap budsjettmøte. Her er noen av detaljene.

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Mannen i gult er tilbake

Mannen i gult er tilbake

En av landets mest populære travpersonligheter, Magnus Helland (73) tar på seg drakta igjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...