Lange turer ingen hindring

Horgen Ylva speider utover banen i Solänget ved ankomst mandag kveld. I dag kjør hoppa sin 11. start for året på banen, som er den 11. hun starter på i 2019. Foto: Privat

Yvonne Rydningen kjører heller noen ekstra mil til Sverige med sin Horgen Ylva enn langt kortere turer hjemme. Det har hesten hennes fått merke. Dagens start er den 11. på 11 forskjellige baner i 2018.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2018 kl 15:24

Trav365.no får tak i henne grytidlig tirsdag morgen. Da er hun allerede på plass i Solänget hvor hennes 13 år gamle kaldblodshoppe gjør årets 11. start. På den 11. banen.

SISTE: I løpet tirsdag fikk Horgen Ylva med seg de siste pengene, en sjuendeplass verdt 2300 svenske kroner, på kilometertiden 1.27,3.

- Jeg har ikke turt å finregne så mye på tiden i bil og kilometerne vi har kjørt. Lengst var turen til Rättvik. Men å kjøre i Sverige er plankekjøring. Det går rett frem stort sett. Å kjøre til Harstad, Olsborg eller Leangen er helt forferdelig. Da føler man til tider at veien går i 8-tall, ler Rydningen.

Horgen Ylva Foto: Privat

Snill og god
Hun betegner den 13 år gamle hoppa som snill og god.

- Ylva er en dame. 13 år gammel og har tatt to nye rekorder i år. Sin største seier tok hun i Østersund i våres. Hun er nok verdens beste hest, sånn dersom du ser bort fra statistikk og objektivitet. Snill og god på alle områder. Helt ukomplisert og glad hele tiden, forteller eieren, og reiselysten, om vi får legge til.

Egentlig var det avlshoppe hun skulle vært.

- Vi kjøpte henne i mai 2014, som avlshoppe. Året etter kjørte vi henne til bedekning, men hun tok seg ikke. Dermed ble hun satt opp for løp, forklarer eieren.

Resirkulere
- Hvor går ferden neste gang?

- Nå må vi snart begynne å «resirkulere» banene. Ylva skal gå monté i Harstad i slutten av oktober. Vi får se om vi finner på noe spennende mellom nå og der, ler hun.

Selv startet hun med trav for 25 år siden.

- Jeg startet som stalljente i de veldig lokale stallene på mitt hjemsted Rossfjordstraumen i Troms. Så flyttet vi til Bodø for sju år sia. Nå for tiden har jeg base ved travbanen i Bodø med ni hester på treningslista, forteller hun.

Startlisten til den 13 år gamle hoppen er imponerende.

- Hvilken opplevelse er den største med hesten?

- Det har vært mange fine opplevelser med Ylva i år. Jeg synest det var stort å vinne i Östersund så klart. Men også veldig artig å vinne på Olsborg, som er min egentlige hjemmebane. Da kusket jeg selv. Det er så gøy å starte på småbanene for der setter de virkelig pris på at man dukker opp. Pgså ble jeg imponert over henne på Leangen. Dessuten ble det en fin familieferie med henne i Rättvik, oppsummerer hun.

Horgen Ylva har startet 10 ganger før i år, noe som har resultert i to seiere, tre andreplasser og en fjerdeplass. Før dagens start står hun med rekord på 1.25 og 91.000 kroner inntjent bare i 2018.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Per Otto Aagre har spesialisert seg på innkjøring og grunntrening av unghester. Nå får han en spennende krabat på stallen.

Ingbest flytter til Sverige

Ingbest flytter til Sverige

Nok en avlshingst er på flyttefot, nå Ingbest, som blir svenske.

Alvorlig skade for Beat'em All

Alvorlig skade for Beat'em All

Seiersmaskinen Beat'em All er ute med en alvorlig seneskade. Karrieren kan være over.

Drammen satser på travskole

Drammen satser på travskole

Selv om Drammen travbane går mot nedleggelse, hindrer det ikke banen i å tenke rekruttering og fremtid. Nå åpner travskolen.

Sikret seg faglig påfyll

Sikret seg faglig påfyll

Snaut 50 personer dukket opp og fikk med seg et lærerikt foredrag om trening, skoning og tips rundt forkrisen på Sørlandet onsdag kveld.

Avlshoppe selges

Annonse:

Avlshoppe selges

Avlshoppen Karma Ås selges.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...