Lam for to måneder siden - red alene i dag

Eirin Sørmo for to måneder siden og i dag. Figtheren er på vei tilbake. Foto: Privat

For to måneder siden var hun lam. I dag red hun alene. Fremgangen til Eirin Sørmo er utrolig.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2018 kl 20:02

Ungjenta som midt i juli ble angrepet av hesten Rofstad Odin og bitt slik at hun ble lam fra halsen og ned, har trent målrettet og knallhardt for å komme seg på beina.

LES OGSPÅ: Jeg var sikker på at jeg skulle dø

Trav365.no har vært så heldige at vi har fått følge hennes kamp for å komme tilbake som aktiv hestejente og monterytter, soom er det store målet. For to måneder siden så det ut som en lang og vanskelig vei å gå, men etter å ha sett dagens video der hun ri for første gang etter ulykken, ser målet ut til å være nærmere enn noen gang.

Eirin Sørmos første ridetur siden den fatale ulykken.- For to måneder siden var jeg lam fra halsen og ned. Da skulle også det langsiktige målet for rehabiliteringsoppholdet mitt her over på St. Olavs hospital bestemmes. Det var ikke noe annet enn å ri på hest igjen. I dag har jeg ikke bare ridd alene på hest igjen, men også travet med litt støtte. Fortsatt er det uendelig mange timers opptrening enda, men fyfaen som jeg gleder meg, skriver figtheren på sin Facebook-side.

Sikker på å dø
Slik var det ikke for åtte uker siden. Da kunne hun fortelle om det dramatiske angrepet.

- Jeg sto og ga ham gulrøtter. Plutselig hogg han tak i halsen og nakken min. Han kastet meg rundt. Jeg mistet kontakten med resten av kroppen og kjente kun smerten i halsen. Det var en merkelig følelse å ikke kunne kjenne resten av kroppen sin. Bare se den bli kastet rundt. Jeg hørte min venninne skrike. Så lukket jeg bare øyene. For jeg ville ikke ha med meg slutten. Jeg var sikker på at jeg skulle dø, fortalte hun.

Mye støtte
Etter ulykken har ungjenta fått kjenne på støtten fra travsporten.

- Denne støtten betyr utrolig mye for meg og får meg til å kjempe på. I travet lærer vi oss til å aldri gi opp. Vi vet det går opp og ned, og den tanken får jeg bruk for nå. Litt motgang, så reiser vi oss igjen og kjemper hardere. Men jeg vil takke alle som har brydd seg om meg. Det betyr utrolig mye for meg, og motiverer meg, har hun tidligere sagt.

Samtidig er Sørmo klar på at hennes historie kan være en tankevekker for alle som driver med hest. Hun laster ikke hesten på noe vis, og minner på at man har med dyr å gjøre.

- Min historie må være et obs for alle. Det er store dyr vi har med å gjøre og de har sine instinkter. Når hormonene deres tar over kan de bli farlige. Rofstad Odin er egentlig verdens snilleste hest. Men dette viser at alt kan skje med dyr, så jeg håper min historie kan brukes som en vekker i det daglige, sier travets største figther.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Publiserte dop-video

Publiserte dop-video

I en egen video viser den italienske dyrlegen hvordan man kan dope sin hest ved bruk av gassen ozon.

14-åringen la på til to strake

14-åringen la på til to strake

I karrierens høst står Kjekk Pila i full blomst. Nå la 14-åringen på til sin andre strake.

Snuser på Frankrike

Snuser på Frankrike

Landets for dagen beste monterytter, Christina A. Hande, snuser på mulighetene i Frankrike.

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...