Kong Kaldblods er 80

Tor Martin Moe, her sammen med Tom Erik Solberg og Garli Moe Garlin, fyller 80 år i dag. Foto: Sørlandets travpark

Norges fremste kaldblodsmann og travamatør, Tor Martin Moe fra Gjerstad, fyller 80 år i dag.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2018 kl 10:59

- Jeg er bare en bonde, sier han støtt og stadig.

Jo da, det kan så være. Men Tor Martin Moe er også landets fremste ambassadør for kaldblodssporten og ikke minst landets dyktigste travamatør.

Det er nok slik at det å ha litt bonde i ryggraden er noe av hemmeligheten bak 80-åringens suksess. Følelser for dyrene, tanke og kunnskap for husdyravl og "tak" på dyrene, er en viktig del av seiersoppskriften.

Hjemme på Moe gård måtte grisene vike for hesten. Først både kaldblods og varmblods, før kaldblodsen helt overtok. Det ble starten på flere tiår med suksess. Den første dyktige hoppen, Lund Blessa, skulle bli mor til eliteavlshoppen Moe Vilja. Hun har igjen skjenket travet Moe Odin, Moe Granar og Moe Svarten, for bare å nevne millionærene. Og datteren Moe Menja, som på sin side så langt har levert Moe Tjalve og Moe Tyr. Ingen kastekjepper det heller.

Alle som har fulgt litt med i timen vet at det er noen år siden Moe Odins Og Moe Brage, for den saks skyld, herjinger. Men dagens jubilant har ikke slakket ned på farten av den grunn.

Hjemme på stallen står fire hester på treningslista. Den ene vant V75 sist lørdag, en annen skal forsøke det samme denne lørdagen. Og en toåring, Moe Tyra. Selvsagt med Lund Blessa der baki stammen. Toåringen er meldt premiesjansen, men har gått et mønstringsløp for det. På 1.46,6. Konkurrentene er herved advart. Det nye Moe-tilskuddet blir sikkert å regne med, som alle de andre.

For oss noe yngre er det motiverende å kunne spørre Tor Martin om man lurer på noe. Det er alltid et råd å få. Han stiller alltid opp når klubber og baner spør om foredrag. Smilende gir han alltid god informasjon på sine hester når mikrofonen kommer før start.

Man skulle ikke tro han er 80. Kvikk i hode og i bein. Trav365.no gratulerer hjerteligst med dagen!

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Knut (87) feiret 75-års jubileum på Bjerke

Knut (87) feiret 75-års jubileum på Bjerke

Helt siden han var 12 år har Knut Christoffersen (87) vanket på Bjerke, der han så Big Noon som 12-åring.

Vi går et stort steg videre

trav365.no:

Vi går et stort steg videre

Fra søndag 18. november vil trav365.no innføre plussartikler og abonnement. Det skal gi deg et bedre produkt.

Endelig satt storløpstriumfen

Endelig satt storløpstriumfen

Vainqueur R.P. har tilhørt årgangstoppen, men manglet prikken over i'en. Den kom da han vant Axel Jensens Minneløp og 300.000 lørdag.

- En kommende elitehest

- En kommende elitehest

Goldstile så ut som en kommende elitehest der han dundret forbi konkurrentene og deretter knuste dem fra dødens.

50 meter for kort for Lionel

50 meter for kort for Lionel

Lionel ble som ventet sittende sist fra sitt vriene spor i Big Noon-pokalen. Da ble det for langt frem.

- Denne skal ikke til Frankrike

- Denne skal ikke til Frankrike

En svært skuffet Per Oleg Midtfjeld sier Ferrari B.R. ikke har noe å gjøre i Frankrike. Etter løpet viste en sjekk på Bjerke Dyrehospital slim i halsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...