- Jeg frykter for Flåten

Jan-Olov Persson tapte Norsk travderby med Tand Kraft i 2017 (bildet). Nå frykter han for Bokli Rapp i årets svenske Derby der hans Tekno Eld er favoritt. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Neste uke skal det kjempes om 700.000 i Svensk Derby. Vi har tatt tempen på de to heteste favorittene i åpen klasse.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 18.07.2018 kl 10:30

Jan-Olov Persson trente Tekno Eld blir dunderfavoritt. Men han har opplevd at det ikke har gått veien før, som da han tapte på streken for Will Prinsen med Tand Kraft i Norsk Derby 2017. Nå varsler han for Geir Flåtens Bokli Rapp.

- Vi var stor favoritt med Tand Kraft i det Norske Derby i fjor. Vi husker hvordan det gikk, så her kan man ikke ta noe på forskudd. Jeg frykter for Bokli Rapp, for den var god i kvalifiseringen den vant. Dessuten var Øystein Tjomsland Philip Ess god. Men Bokli Rapp imponerte meg, sier Persson til trav365.no.

- Men din hest er en naturlig favoritt?

- Han ser fin ut i trening og trives med Ulf Ohlsson som kusk. Men ja, jeg har god tro på min hest, sier han.

Om Tekno Eld skulle gå til topps blir uansett seieren norsk, ettersom hestene er oppdrettet av og eid i Norge, riktignok av en svenske, i form av Lennart Bäwerholm.

Geir Flåten sier til trav365.no at han var svært fornøyd med sin hest etter løpet. Hingsten til andelslaget Stall Stutt I Fue med Jan Svello fra Gol i spissen, har utviklet seg enormt i sommer.

- Ja han begynner å forstå mer hva dette går ut på. Før var det slik at jeg måtte dra draskylappene midt i løpet for at han skulle by seg til. I kvalifiseringen søndag dro jeg dem ikke i det hele tatt. Likevel vant han greit. Og det var mye krefter igjen, sier Flåten.

- Så du har troa?

- Drømme er en ting... Men jeg tror vi skal være med å kjempe blant de tre i toppen. Hesten har god kapasitet og utvikler seg hele veien. Jeg mener han er enormt god og han blir bedre og bedre, sier en fornøyd trener og kusk.

Geir Flåten har tro på sin Bokli Rapp i Svens Derby. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Serverte bombe - favoritten reddet spillerne

Serverte bombe - favoritten reddet spillerne

Med 111-oddseren June Touch tok Asbjørn Wright sin første seier siden vinteren 2014 på Klosterskogen mandag. Seieren måtte han dele med favoritten Orlando G.M.

Imponerte med den sjette strake

Imponerte med den sjette strake

Katie Mae måtte innom galoppen i første sving, men var likevel sikker vinner i første løp på Klosterskogen mandag. Det var hoppas sjette strake.

Fant avvik ved 353 hestehold

Fant avvik ved 353 hestehold

Flere hester er avlivet, som følge av at Mattilsynet avdekket 353 hestehold, som brøt dyrevelferdsloven frem til 31. august i år. To av sakene har endt med politianmeldelse.

Teten er gull verdt

Teten er gull verdt

Lørdagens lunch viste nok en gang hvor viktig teten er i Drammen.

Hamre satser i Sverige

Hamre satser i Sverige

Frode Hamre sender Tina Storetvedt til Sverige og åpner filial hos Lutfi Kolgjini.

Sportslige perler på Leangen

Sportslige perler på Leangen

Flere av årgangstoppene tar turen til Leangen for å kjempe om lauvbær og heder i to av banens flotteste unghestløp til helgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...