Hesteklinikken ved veterinærhøgskolen stengt på ny

Veterinærhøyskolen er nok en gang stengt på grunn av salmonella.

Hesteklinikken ved NMBU Veterinærhøgskolen er stengt på grunn av ny mistanke om salmonella.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2018 kl 10:11

Det er gått ut varsel om positiv salmonellaprøve på en av ni hester som for tiden står på hesteklinikken ved NMBU Veterinærhøgskolen..

Sjokkbeskjeden kommer dagen etter at Oslo Horse Show, med omfattende hesteaktivitet, er avsluttet.

- Vi er stengt per nå, i påvente av noen prøvesvar, opplyses det ved klinikken til trav365.no tirsdag ettermiddag.

Utover det vil de foreløpig ikke kommentere saken.

Slo alarm
Men trav365.no vet at bakteriologen ved Veterinærhøyskolen slo alarm etter å ha mottatt prøver fra sju hester oppstallet på klinikken. En av prøvene skal hun ha kjørt serologi på, som slo positivt ut. Bakteriologen jobber nå videre med dyrkning av de resterende prøvene.

Bakteriologen ønsker ikke kommentere dette overfor trav365.no.

- Alle spørsmål må rettes mot klinikkledelsen, sier hun.

Slik så det ut sist Veterinærhøyskolen var stengt.

Ber om informasjon
Mattilsynet skal allerede ha bedt om lister over oppstallede hester, med eierinformasjon og opplysninger om stallen hestene kommer fra, i jakten på smitten.

De skal også ha bedt hesteklinikken om en redegjørelse over all trafikk av hester inn og ut på klinikken siden den ble gjenåpnet etter siste salmonellastengning den 25. september.

Etter det trav365.no kjenner til, står det nå ni hester på klinikken, hvorav to viser symptomer smitte i form av feber og diaré.

Bekrefter
Mattilsynet bekrefter smittemistanken på sine hjemmesider tirsdag ettermiddag.

- Det er på ny mistanke om salmonella på hesteklinikken på NMBU. Prøvetaking er i gang og klinikken er båndlagt. Det betyr at ingen hester kan komme inn eller ut. Samtlige hesteeiere som har hester på NMBU er nå kontaktet. Andre hesteeiere som har vært innom klinikken vil bli kontaktet om nødvendig.Prøvesvar fra Veterinærinstituttet ventes mot slutten av denne uken.
Foreløpig er dette bare en mistanke og vi vil holde våre nettsider oppdatert om saken, heter det i deres kunngjøring.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Vil bygge et mini Åby

Vil bygge et mini Åby

Får Bjørn Bagstevold det som han ønsker, kan Forus travbane se frem til nytt tribuneanlegg og nye staller. Drømmen er et mini-Åby.

Ungheststjernen skinner igjen

Ungheststjernen skinner igjen

Vakre Kuven Storm tok trav-Norge med storm sammen med sin eier John Borgen (73) i fjor og forfjor. Men så var det brått slutt.

Tidenes dyreste er klar

Tidenes dyreste er klar

Te Amo Corazon kostet 950.000 kroner på klasseløpsauksjonen i fjor. Nå kommer den i mønstringsløp.

Kapasitetshest tilbake i Norge

Kapasitetshest tilbake i Norge

Den står med 42 prosent i trippelprosent og hatt sin beste sesong så langt i karrieren i år. Nå er Royaldoodle tilbake i Norge.

Ingen sjanse for avgiftskutt

Ingen sjanse for avgiftskutt

Kristelig Folkeparti var nøkkelen for kutt i totalisatoravgiften. Onsdag kveld slår de spikeren i kista for hestesportens kutt-drøm.

- Bedre enn Elitkampen

- Bedre enn Elitkampen

På en dag hvor kun fem varmblods elitehester dukker opp til start på Solvalla, holder kveldens kaldblodsløp nesten bedre klasse enn under Elitloppshelgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...