Her er en stjerne født

Åsrud Vilja som føll. En stjerne er født. Foto: Privat

Ingen visste at krabaten på bildet skulle utvikle seg til å bli en superhest. Lørdag er den en av NM-favorittene på Sørlandet.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Åsrud Vilja har tilhørt årgangstoppen hele veien og er nå en av landets aller beste hopper. Lørdag går hun for NM gull.

- Jeg hadde mora Skattiana som løpshest. Våren 2009 falt hun i trening og pådro seg brudd i et fremkne. Da bestemte j meg for å bedekke med Järvsöviking. Våren 2010 ble det født ei velskapt lita hoppe som fikk navnet Åsrud Vilja, forteller den stolte eier til Tor Ørjan Åsrud Johansen.

42-åringen fra Furnes ble bitt av travbasillen da han fikk teste sin svogers hest for 20 år siden.

- Interessen for trav har alltid vært der, men ble bitt av basillen ble jeg virkelig etter det, sier han.

Mye skader
Åsrud Vilja har vist enorme kvaliteter hele livet. Men skadene har dessverre kommet tett.

- Ja det har vært noen utfordringer. Hun fikk en skade i midtre patelarligament i venstre bakkne som følge av et spark hun fikk som 2-åring. Det ble behandlet med hvile, shockwave og laser i 2014/2015. Deretter var det gaffelbånd skade høyre framben, som også ble behandlet med shockwave og laser 2016/2017. Videre er hun operert i fremknær etter en ligamentskade høyre, oppramser han.

- Hvor god tror du hun er?

- Tro kan man gjøra i kirka på søndager, ellers i uka må man vite. Fra spøk til alvor, så vet jeg ikke. Er hun i orden og i form så kan hun slå de fleste, sier han.

- Hva er hennes beste egenskap?

- Skallen, kommer det kjapt.

- Slår hun en opplagt Ullsrud Tea?

- Den som lever får se, smiler han kryptisk.

Glede
Som de fleste andre lykkelige amatører trekker 42-åringen frem gleden med å drive med dyret, som motivasjonen for å holde på med trav.

- Gleden ved og konkurrere og lykkes med det man har jobbet utallige timer med er det beste. Ingenting slår følelsen av når hesten din krysser mållinjen først. Jeg er redd jeg kommer til å holde på med trav til jeg dør, ler han.

Men som mange andre frykter han også for utviklingen i sporten.

- Jeg frykter at travet har ei usikker fremtid, med stadig synkende omsetningstall, lite fornuftig løpsutskrivning og elendige premier i hverdags travet. Det er bekymringsfullt, sier Åsrud Johansen.

- Livet er jo ikke bare trav. Er det noe folk ikke vet om deg?

- Det må være at jeg var en habil skihopper i min ungdom, avslutter 42-åringen.

Lørdag skal hans Åsrud Vilja forsøke å ta sitt andre NM gull for hopper.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Myhreng Jerker knuste alle

Tekno Odin kan ha slått opp skaden:

Myhreng Jerker knuste alle

Jeg er stolt nå, sa Olav Mikkelborg etter at hans Myhreng Jerker knuste resten av eliten på Færjestad. Tekno Odin kan ha slått opp skaden sin.

Dette er grafen som skremmer

Avl:

Dette er grafen som skremmer

Avlsplanen for kaldblods skal revideres. I dag ble innholdet sluppet under høstkonferansen på Sørlandet.

- Har frosset lønningene på Sørlandet

- Har frosset lønningene på Sørlandet

Den økonomiske situasjonen ved Sørlandets er slik at det ikke blir lønnsøkning på de ansatte i 2018.

De kalde fakta

De kalde fakta

Dette er listen over starthester i Norge registrert etter bane. Det er ingen lystig lesning. Antallet starthester stuper.

Klart for travreklame i høyfjellet

Klart for travreklame i høyfjellet

Søndag inviterer Hallingdal Tråvlag til Hestens dag og en innføring i travsporten på Geilo.

- Breddepremiering viktigere enn førstepremien

- Breddepremiering viktigere enn førstepremien

Sportssjef June Reyes i Totonor mener breddepremiering er viktig for å få hester til start. I Harstad satser de på transporttilskudd for å lokke starthester over lange avstander.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...