Han kan bli den nye kometen

Vegard Wolden har allerede fått oppleve å vinne Derby. Det er nok starten på en stor karriere. Foto: Privat

Vegard Wolden lever greit i skyggen av Bjerke-broder Anders, men noe sier oss at det ikke er lenge. Denne karen har planer.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Med fokus på unghester, temming og grunntrening, for så å få sin mer kjente bror til å gi dem det siste løftet, har 31-åringene planene klare for å nå travsportstoppen.

- Jeg har hele tiden hatt en drøm om å begynne som trener. Spesielt det å grunntrene unghester er noe jeg brenner for. En langsiktig plan og spille på hestens tegn er litt av filosofien min. Derby-seieren med Will Prinsen er et resultat av det. Den plukket jeg ut som føll, temte og grunntrente. Så hadde Anders ham den siste måneden før Derby og satte ham i toppskikk. Det ble suksess i første forsøk og noe vi vil fortsette med, forteller han.

Nå er 31-åringen i full gang som selvstendig trener hjemme på Leangen. Og første seieren er allerede satt.

- Jeg har jo vunnet mange løp før den berømte trenerlisensen, men det var klart at det er deilig å sette sin første A- lisens seier så tidlig. Det gjør at man får en bra selvtillit og bra tilbakemelding på at man gjør noe rett, sier han.

Var med broren
At Vegard og Anders Wolden er sammensveiste er det liten tvil om. Det var også storebroren som vekket 31-åringens interesse for trav.

- Det hele begynte med at jeg var med Anders i stallen: Det var han Jobbet for Jarle morten Sørmo. Så reiste han jo utenlands. Og det da jeg besøkte Anders i Canada og jobbet der en sommer, jeg virkelig fikk følelser for hesten og det den gir tilbake om den har det godt, forteller han.

Etter dette gikk ferden hjem for å planlegge et liv som travtrener. Nå er grunnlaget på plass og planene lagt.

- Jeg har vel fått et godt rykte på meg for å temme og grunntrene hestene godt. Samarbeidet med Anders, som kan løfte dem etter grunntrenings perioden oss meg, viser seg å være en suksess. Jeg håper virkelig flere ser den effekten. For det har gitt resultater så langt. Men unghestfokuset til tross, noen løpshester skal jeg ha. For jeg kan også trene dem, ler han.

Samarbeidet med bror og Bjerke-trener Anders har gitt og vil gi Vegard Wolden og hans hesteeiere mer suksess i fremtiden. Foto: hesteguiden.com

Optimist
Akkurat nå smiler livet til unge Wolden, som har tro på fremtiden, travsporten og egen virksomhet. Motivasjon er det nok av.

- Motivasjonen min er at jeg får jobbe med dyr, som jeg setter utrolig pris på. Når man gjør det godt er det så klart enklere å stå opp 05.30 om morgenene. Men om det butter litt i mot i perioder, er det bare å jobbe enda litt hardere slik at det snur, slik er sporten, sier han.

- Hva med stallen?

- Stallen ser fin ut. Det kommer inn fine åringer nå utover og noen av våre toåringer ser fine ut. Jeg vil ikke trekke fram noen navn, for unghestene varierer fra dag til dag. Men jeg er fornøyd, konstaterer han.

- Norskfødt blir bare bedre og bedre?

- Ja, jeg er enig i det. Avlen har kommet lengre. Nå for tiden gjelder det å trene mye i rolig fart, for speeden har de. Det handler om å holde hestene hele og i orden, mener han.

Hardtsatsende Kolbjørn Selmer er en av Vegard Woldens hesteeiere. Han eier også halve Will Prisen som duoen vant Derby med. Foto: Equus Media

- Hva tenker du om fremtiden?

- Den ser bra ut. Jeg tror spillet kommer til å øke. Trønderne gjør det nå bra, slik som de gjorde på 90-tallet når de reiste rundt. Nå gjelder det er å få folk til banene. Man kan ikke bare stå å se på. Det må gjøres grep nå. Folket er der ute, men vi må lokke å få dem til banene. Alle må ta i et tak, oppfordrer han.

Kutt lunchtrav
Wolden er ikke redd for å lansere noen ting han tror kan løfte hverdagstravet og gi mer i kassa for sporten.

- Lunsjtrav er det ikke marked til. Kutt ut det, så kan vi kjøre om 20,000 i alle vanlige løp. Også mener jeg man ikke trenger ikke å være økonomiekspert for å skjønne at det sitter alt for mange på lønningslisten til Rikstoto og Travselskapet. Tore Fyrand forklarte meg litt om hvordan dette er bygd opp, så har fått litt forståelse om dette, sier han.

Men mener også det må gjøres forbedringer ved travtrenerskolen.

- Trenerskolen vil jeg egentlig ikke uttale meg så mye om, men det er klart det må gjøres grep. Den må gjøres om, så mye kan jeg si, svarer han kryptisk.

- Er det tid til noe annet enn trav i Vegard Woldens liv?

- Det er lite tid til annet, men jeg følger litt med på sport, og er glad i å se dokumentar serier. Når jeg har tid da. Også jeg er fantastisk god til å lage mat. Noe som dessverre vises på meg, ler han.

- Jeg er fantastisk god til å lage mat, reklamerer 31-åringen. Foto: Privat

- Og din favorittbane?

- I Norge må jeg si Biri, men var på Sørlandet i helga, den banen likte jeg. ISverige er det fler. Solvalla og Østersund er fine, svarer han.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Per Otto Aagre har spesialisert seg på innkjøring og grunntrening av unghester. Nå får han en spennende krabat på stallen.

Ingbest flytter til Sverige

Ingbest flytter til Sverige

Nok en avlshingst er på flyttefot, nå Ingbest, som blir svenske.

Alvorlig skade for Beat'em All

Alvorlig skade for Beat'em All

Seiersmaskinen Beat'em All er ute med en alvorlig seneskade. Karrieren kan være over.

Drammen satser på travskole

Drammen satser på travskole

Selv om Drammen travbane går mot nedleggelse, hindrer det ikke banen i å tenke rekruttering og fremtid. Nå åpner travskolen.

Sikret seg faglig påfyll

Sikret seg faglig påfyll

Snaut 50 personer dukket opp og fikk med seg et lærerikt foredrag om trening, skoning og tips rundt forkrisen på Sørlandet onsdag kveld.

Avlshoppe selges

Annonse:

Avlshoppe selges

Avlshoppen Karma Ås selges.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...