Glade elever på SFO-ordning på Travskolen

Det er godt å ha noen hender ekstra når man skal leie inn en ponni fra luftegården for første gang.

Denne høsten er Sørlandets Travpark og Høvåg skole i gang med et prøveprosjekt med SFO på Travskolen, den første i sitt slag i landsdelen.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Både lokalpolitikere og lokalmedia var på plass da prøveprosjektet med SFO på Travskolen ble lansert onsdag.

Sørlandets Travpark har i samarbeid med Høvåg skole i Lillesand startet opp et prøveprosjekt med sikte på en permanent skolefritidsordning i Travparken. Prosjektet har vekket interesse på politisk plan i kommunen, og gruppeleder i Lillesand FrP, Arne Gulbrandsen, var på plass og fulgte elevenes iver med stor interesse.

Fokus på trygghet

Til sammen skal 24 elever, fordelt på tre grupper, hver onsdag ettermiddag få oppleve stell, stallarbeid og aktiviteter med ponniene i de nyoppussede lokalene på Travskolen.

- Vi har fokus på at elevene skal få oppleve trygghet og mestring de første gangene de er her, understreker leder ved Travskolen, Jeanett Dagsvold.

Michael (4.klasse) har et godt tak i leietauet til Travskolens Fanny og sørger for at den lille 18-åringen blir geleidet inn i stallen på riktig måte.Godt samarbeid
I alt ni elever fra andre til fjerde trinn var i aksjon denne onsdagen, og samarbeidet på tvers av klassetrinn og kjønn var det ingenting å si på.

- Jeg gleder meg allerede til neste gang, for da skal vi ri!, strålte 2.klassingen Milian

Ingen selvfølge
Daglig leder ved Sørlandets Travpark, Kjetil Olsen, er både glad for å være med på et viktig bidrag til bedring av folkehelsen, samtidig som nye barn får oppleve gleden ved å være sammen med hesten.

- Tidligere fikk man ofte i ung alder nærkontakt med dyrene fordi gårdsdrift var mye mer utbredt, i dag er ikke dette en selvfølge for mange barn. På Travskolen får de være i aktivitet sammen med hestene, samtidig som de får oppleve gleden ved å mestre nye oppgaver, forteller Olsen.

Høvåg-elevene skal være på SFO-ordningen ved Travskolen hver onsdag frem til jul før prøveprosjektet skal evalueres.

Av Richard Ekhaugen
richard.ekhaugen@rikstoto.no

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Publiserte dop-video

Publiserte dop-video

I en egen video viser den italienske dyrlegen hvordan man kan dope sin hest ved bruk av gassen ozon.

14-åringen la på til to strake

14-åringen la på til to strake

I karrierens høst står Kjekk Pila i full blomst. Nå la 14-åringen på til sin andre strake.

Snuser på Frankrike

Snuser på Frankrike

Landets for dagen beste monterytter, Christina A. Hande, snuser på mulighetene i Frankrike.

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...