Gir ingen kutt-lovnader

Foto: Illustrasjonsfoto

Selv om statssekretær Jørgen Næsje i FrP forstår totalisatoravgiftens belastning for hestesporten, er det ingen kutt i syne.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Trav365.no har spurt statssekretæren i Finansdepartementet om han kan gi noen forsikringer overfor travsporten. Det kan han ikke.

-Ingen liker å betale avgifter, og jeg har stor forståelse for at trav- og galoppsporten ser totalisatoravgiften som en belastning, sier han.

Men Næsje påpeker at den, som andre særavgifter bidrar den til å skaffe staten inntekter til veier, skoler, sykehus, forsvar og velferd.

-Vi fant ikke rom for kutt i totalisatoravgiften i forslaget til statsbudsjett som vi la frem mandag, svarer han på spørsmålet om de vurderte kutt i år.

Han vil ikke kommentere om det ble vurdert eller om det vil bli vurdert.

Opptatt av kutt
Han sier regjeringen er opptatt av skatte- og avgiftskutt, men gir ingen konkrete lovnader.

- Jeg kan forsikre om at denne regjeringen er opptatt av å redusere skatte- og avgiftsnivået. Vi har redusert samlede skatter og avgifter med om lag 24 milliarder kroner i vår periode, og vi foreslår en reduksjon på ytterligere 1 milliard i statsbudsjettet for 2019. Disse lettelsene kommer ikke minst næringslivet til gode, sier han.

Ikke viktige nok
DNTs nestleder Trond Olav Salte føler politikerne ikke tar sporten på alvor, og sender et signal om at travsporten ikke er viktig nok.

- Vi er jo selvfølgelig skuffet over det som ble lagt frem i forslag til statsbudsjettet. Man får et inntrykk av at politikerne ikke tar travsporten og hestesporten på alvor. Tross tidligere lovnader i fra flere forskjellige politikere. Vi er tydeligvis ikke viktige nok for politikerne. Nå jobbes det imidlertid hardt videre mot politikerne, og frem mot finale dato i desember når statsbudsjettet skal vedtas. Så det er fortsatt et håp, men vi hadde ønsket noen signaler i forslaget som hadde indikert vilje til endring. En ting er ihvertfall sikkert, totalisatoravgiften er urettferdig og konkurransevridende for NR i et stadig tøffere spillmarked, sier han.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Publiserte dop-video

Publiserte dop-video

I en egen video viser den italienske dyrlegen hvordan man kan dope sin hest ved bruk av gassen ozon.

14-åringen la på til to strake

14-åringen la på til to strake

I karrierens høst står Kjekk Pila i full blomst. Nå la 14-åringen på til sin andre strake.

Snuser på Frankrike

Snuser på Frankrike

Landets for dagen beste monterytter, Christina A. Hande, snuser på mulighetene i Frankrike.

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...