Fra ridehest til monte-toppen

Christina A Hande og Kvikk Tojo.

Christina A. Hande er sprangrytteren som dumpet inn i travet og ble der. Nå er hun etablert i den hjemmelige montetoppen.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 08.07.2018 kl 06:02

28-åringen mener hun er god til å lage mat, er livredd edderkopper og tisser ikke på løpsdagene etter at hun har fått på seg drakta.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK!

- Jeg har drevet med ridehest siden jeg kunne gå, var en ganske ok sprangrytter. Etter videregående ville jeg jobbe med hest. Den eneste jobben jeg fant var hos Per Dave Holtung. Da hadde jeg aadde aldri tatt i en travhest og hadde som ridefolk flest ikke et godt ord å si om travhester og det miljøet. Men det endret seg fort. To måneder etter solgte jeg begge ridehestene og siden har det vært trav, smiler hun.

Hande serverte litt av en seriersdans da Ådne Odin vant Telemarksløpet. Foto: PrivatVil være best
28-åringen har et voldssomt konkurranseinstinkt og vil bli best.

- Jeg vil være best i det jeg gjør. Jeg vil slippe å komme av banen og forklare for eier eller trener hvorfor jeg eller hesten ikke var gode nok. Da må jeg jobbe målrettet for å oppnå det beste resultat for både meg og hesten i løpsbanen, sier hun.

Målsetningen og drømmen er klar. Og hun skal nå den.

- Jeg vil være i toppen som monterytter. Målet er å reise til Frankrike etter hvert. Duger jeg der så satser jeg alt, sier hun på en måte som gjør at vi tror henne og ikke er i tvil om at hun vil klare det.

Miljøet best
Når vi spør Hande om hva som gjør travet så spesielt, bruker hun ikke lang tid på å svare.

- Miljøet og gleden hestene gir både i og utenfor banen. Ingenting kan måle seg med å vinne travløp. Å se gleden til andre når de vinner er også noe som trigger, medgir hun.

- Hva er din største opptur eller opplevelse?
- Hver eneste gang jeg vinner et løp, enten som oppasser, rytter eller kusk! Også var det ganske tøft å ri elitloppssøndagen selv om det endte i galopp, opplevelsen glemmer man aldri, mener Hande.

- Og nedtur?
- Når jeg ble disket som vinner med Quality QC.i hans første monteløp, kommer det kjapt.

Hande er et konkurransemenneske, som er voldsomt fornøyd når det går bra. Foto: PrivatLivredd edderkopper
28-åringen innrømmer at det ikke blir tid til stort annet enn trav. Men blir det noe ledig tid, prioriteres båttur med familien.

- Det trives jeg med, sier Hande.

- Hva er det ikke folk vet om deg?
- At jeg er livredd edderkopp men liker ulver. At når jeg har tid er jeg ganske flink til å lage mat. Og at jeg har en regel om at jeg ikke kan gå og tisse etter jeg har tatt på meg drakt for en løpsdag. Det er ulykke, ler hun.

- Har du noen forbilder?
- Pål Buer og Tom Erik Solberg, svarer hun.

Takker Killingmo
Som alle andre med suksess, har også Hande fanget opp ett eller rundt omkring. Men en betyr mer enn andre oppi travreisen så langt.

- Erik Killingmo har lært meg nesten alt jeg kan under mine år hos han. Det er en fagmann som er utrolig flink til å lære bort det han kan. Alt fra foring, trening, løpskjøring, skoning og balansering. Jeg har sittet mange hundre timer i lastebilen og på morgenmøter og bare hørt på historier som man lærer av, sier hun takknemlig.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Publiserte dop-video

Publiserte dop-video

I en egen video viser den italienske dyrlegen hvordan man kan dope sin hest ved bruk av gassen ozon.

14-åringen la på til to strake

14-åringen la på til to strake

I karrierens høst står Kjekk Pila i full blomst. Nå la 14-åringen på til sin andre strake.

Snuser på Frankrike

Snuser på Frankrike

Landets for dagen beste monterytter, Christina A. Hande, snuser på mulighetene i Frankrike.

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...