Fikk sagt hva de mente

Trond Olav Salte (t.h.) besøkte Harstad forleden, og fikk der flere innspill med i bagasjen hjem. Foto: Privat

Da Det Norske Travselskaps nestleder Trond Olav Salte besøkte Harstad Travparks ungdomsgruppe, benyttet Harstad Oppland Travlag (HOT) sjansen til å si han noen alvorsord.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Klubben, som betalte hans tur for å besøke ungdomsgruppen, fikk blant annet formidlet sin frykt for konsekvensene av forslaget til terminliste for neste år.

- Vi fikk formidlet våre tanker, planer og bekymringer. Vår største bekymring nå er forslaget om å redusere med nok et løp i nord. DNT har videre vedtatt at det foreløpig ikke skal være mer enn fire løp i Bodø, inntil hestepopulasjonen tilsier noe annet. Fire løp er et minimum for å opprettholde aktiviteten i Saltenområdet. Nå er forslaget at det ikke skal være løp i Harstad i januar. Et opphold på seks uker uten løp kan gjøre at folk mister motivasjonen til å trene hest på den mørkeste og kaldeste årstiden, og gir hestene pause. Da kan det plutselig bli flere månder at hester ikke kommer til start, sier Liss-Karin Sandvik i travlaget til trav365.no.

Hun sier de frykter at dem, som ikke liker isbane, dropper hele isbanesesongen fra desember til mars, når de likevel ikke går glipp av så mange løp.

- Å kjøre til Sverige i ni timer hver vei i 20 minus er det ikke mange som gjør. Dagene med alenespill til Harstad har hatt stor betydning for omsetningen til Totonor. Andre løpsdag i januar i år hadde en omsetning på over fire millioner. Denne løpsdagen er nå foreslått fjernet, mens en løpsdag med 400.000 omsatt skal bestå, påpeker hun.

Travlaget påpekte at det for dem er viktig at løpene i nord fordeles jevnt over hele året, da det er samme hestepopulasjon som må dekke løpene.

- En pause vinterstid kan gjøre Harstad Travpark til en «spøkelsesarena» uten treninger eller løp. Det ønsker vi ikke. Det er en positiv trend med innkjøp av hester. Den må vi holde på, sier Liss-Karin Sandvik.

Salte på sin side betegner det som et godt og konstruktivt besøk.

- Vi snakket litt om hva som må til for å øke interessen og øke hestepopulasjonen i regionen. Det var et konstruktivt og godt møte, sier han til trav365.no.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Per Otto Aagre har spesialisert seg på innkjøring og grunntrening av unghester. Nå får han en spennende krabat på stallen.

Ingbest flytter til Sverige

Ingbest flytter til Sverige

Nok en avlshingst er på flyttefot, nå Ingbest, som blir svenske.

Alvorlig skade for Beat'em All

Alvorlig skade for Beat'em All

Seiersmaskinen Beat'em All er ute med en alvorlig seneskade. Karrieren kan være over.

Drammen satser på travskole

Drammen satser på travskole

Selv om Drammen travbane går mot nedleggelse, hindrer det ikke banen i å tenke rekruttering og fremtid. Nå åpner travskolen.

Sikret seg faglig påfyll

Sikret seg faglig påfyll

Snaut 50 personer dukket opp og fikk med seg et lærerikt foredrag om trening, skoning og tips rundt forkrisen på Sørlandet onsdag kveld.

Avlshoppe selges

Annonse:

Avlshoppe selges

Avlshoppen Karma Ås selges.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...